A.S.U. Politehnica Timișoara a efectuat o deplasare lungă pentru a susține jocul etapei a treia a ligii a doua, „Băieții în Ghete” ajungând cu bine la Târgoviște, acolo unde, pe gazonul stadionului „Eugen Popescu” au întâlnit echipa gazdă, A.F.C. Chindia Târgoviște.

Susținuți din tribunele stadionului târgoviștean, de inimoșii săi suporteri, echipa bănățeană a reușit o bună acțiune de atac în minutul 8, dar, cu un șut slab, Taub nu a învins vigilența portarului Popescu, acesta reținând mingea.

Gazdele au deschis scorul în minutul 13, printr-un gol marcat de Martac, de la aproximativ 30 metri de poarta lui M. Gakos, târgoviștenii preluând conducerea scorului, 1-0. 

De-a lungul reprizei întâi, gazdele au controlat jocul, irosind bune oportunități de a-și majora avantajul pe tabela de scor. La pauză, scorul a rămas favorabil, la limită, echipei din Târgoviște, 1-0.

În repriza secundă, A.S.U. Politehnica Timișoara a fost încrezătoare în posibilitatea de a egalat, iar timp de aproximativ 15 minute, bănățenii au irosit câteva bune oportunități de a înscrie în poarta gazdelor. Timp de șase minute de la începerea reprizei secunde, gazdele nu au ieșit din propria jumătate de teren, presiunea oaspeților fiind una sufocantă. În minutul 51, din lovitură liberă de la aproximativ 25 metri de poarta lui Popescu, Predescu a executat bine, defensiva gazdelor a respins mingea, iar apoi Poparadu a șutat din nou în blocajul gazdelor. În minutul 56, Bădăuță a trimis un șut de la aproximativ 25 metri de poarta lui Popescu, iar mingea a trecut puțin pe lângă buturile gazdelor. 

Abia prin minutul 63 gazdele au reapărut în zona careului echipei bănățene, Cherchez irosind o bună ocazie de a majora scorul.

În minutul 82, contrar cursului jocului din repriza secundă, Ciobotariu a marcat, 2-0, cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

Astfel, A.S.U. Politehnica Timișoara a încheiat un joc în care a bifat prima înfrângere în această ediție a ligii a doua, rămânând cu 6 puncte în clasamentul întrecerii, ceea ce o situează pe locul 6, după trei etape de joc.

Echipele aliniate la start, au fost:

A.F.C. Chindia Târgoviște: I. Popescu - Martac, Vătavu, Ciubotariu, Dumitrașcu, Neguț, L. Mihai, Honciu-cpt. (minutul 58, Pencea), Stoica, Cherchez (minutul 70, Băftoi), Neicuțescu (minutul 84, Nisipeanu). Antrenor, Nicolae Croitoru.

A.S.U. Politehnica Timișoara: M. Gakos - Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub, Poparadu (minutul 70, M. Staicu), Sorescu, M. Stancu, Krausz, Predescu, Bădăuță. Antrenor, Bogdan Andone. 

Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timișoara va evolua pe teren propriu, Arena „Știința”, împotriva echipei de pe locul 15 în clasamentul ligii a doua, F.C. Metaloglobus București. Meciul va avea loc miercuri, 23 august, cu începere de la ora 18. 

Cornel Seracin

Foto: arhiva săptămânalului Timișoara