Nou-promovată în Liga Națională de Baschet Feminin, S.C.M. Timișoara a reușit un nou transfer important, în echipa timișoreană urmând să evolueze pentru noul sezon, baschetbalista americană Maegan Conwright (foto).

Maegan Conwright este născută în 1992, măsoară 173 cm și va juca în apărarea echipei timișorene. În trecutul an competițional, americanca a jucat pentru echipa germană ChemCats Chemnitz (prima ligă de baschet a Germaniei), aici fiind coșgheteră. În 23 de meciuri jucate în prima ligă de baschet feminin a Germaniei, baschetbalista a avut medii de 19,1 puncte, 3 recuperări, 3,3 pase decisive pe meci. 

Anterior, Maegan Conwright a evoluat în campionatul universitar american (NCAA ), la Kentucky (2010-2013) și la Florida State University (2013-2015). Conwright a semnat cu S.C.M. Timișoara un contract valabil pe durata unui sezon. 

Pentru echipa S.C.M. Timișoara va evolua și baschetbalista Romina Filip care a ajuns la o înțelegere cu gruparea bănățeană pentru a juca aici timp de un sezon competițional. Romina Filip a fost convocată în mai multe rânduri în echipa națională de baschet feminin senioare a României, iar între 2013-2017 a jucat pentru Phoenix Galați, anterior fiind la C.S.M. Târgoviște și Olimpia București. 

Romina Filip s-a născut în 1990, măsoară 175 cm, va evolua în apărarea echipei timișorene. În 33 de jocuri disputate în trecutul an competițional, Romina Filip a reușit, pentru echipa din Galați, medii de 11 puncte, 6,6 recuperări, 3,3 pase decisive și 1,8 intercepții pe meci. 

În echipa S.C.M. Timișoara va continua evoluția în anul competițional 2017/2018, Anda Bota, baschetbalistă care a făcut parte și din echipa Danzio Timișoara, fiind convocată anul acesta la naționala României U20 (sub 20 ani) pentru turneul final al Campionatului European, Divizia B, ce s-a desfășurat în Israel, convocare la care baschetbalista din Banat nu a dat curs din cauza unei accidentări. Anda Bota s-a născut în 1997, măsoară 182 cm și evoluează pivot.  

Selena Kirberg și Irina Borș, două dintre baschetbalistele care au contribuit la promovarea Timișoarei în Liga Națională de Baschet Feminin, nu se vor mai regăsi în rândul echipei timișorene pentru anul competițional 2017/2018.

Cornel Seracin