Echipa nou-promovată în Liga Națională de Baschet Masculin, B.C. Timba Timișoara a realizat încă două transferuri în vederea abordării noului an competițional, 2017/2018. Astfel, în rândul „urșilor” au fost înregimentați Mladen Pavlović  și Tiegbe Bamba.

Mladen Pavlović este un baschetbalist cu dublă cetățenie, sârbă și croată, are 28 ani și acoperă pozițiile 1 și 2. Anul competițional trecut a evoluat pentru echipa sârbă K.K. Vršac, unde, în 20 minute jucate pe meci, a bifat medii de 8,8 puncte, 3,3 recuperări și 1,3 pase decisive, iar la aruncările de trei puncte a înregistrat un procentaj de 41%.

Tiegbe Bamba (foto) este internațional ivorian și are cetățenie franceză. Bamba are 26 ani, este absolvent al Portland State College, iar cariera sa în baschetul european cuprinde echipe precum Châlons Reims (Franța) și Psychiko (Grecia).

Tiegbe Bamba evolueză pe pozițiile 3 și 2, are înălțimea 198 cm și, potrivit www.facebook.com/bctimba, a fost convocat în lotul naționalei de baschet seniori a Coastei de Fildeș pentru a participa la FIBA Africa (turneu final ce se va desfășura în Tunisia și Senegal, 8-16 septembrie 2017). 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/bctimba