Echipa de baschet feminin, S.C.M. Timișoara, promovată pe prima scenă a baschetului feminin din România la finalul anului competițional trecut, se află încă în vacanță, dar noile vești despre echipă nu se lasă prea mult așteptate.

Astfel că, după sosirea unui nou antrenor principal (Mihai Coldea), rămânerea în lotul lui S.C.M. Timișoara pentru ediția 2017/2018 a Ligii Naționale de Baschet Feminin, a fost confirmată de Adina Pop, Cristina Badi și Monica Brosovszky, fosta campioană a României continuând în echipa timișoreană din postura de jucătoare și director tehnic. 

La capitolul noi sosiri, în lotul echipei timișorene, pentru ediția 2017/2018 a întrecerilor interne, se vor afla Dora Ardelean și Adina Stoiedin, cele două baschetbaliste evoluând și în fosta echipă de baschet feminin a Timișoarei, Danzio Timișoara.

Dora Ardelean are mai multe selecții în naționala de baschet feminin senioare a României, dar și în naționala de 3x3 a României. În trecuta ediție de campionat, Dora Ardelean a evoluat pentru echipa C.S.U. Olimpia Brașov, obținând, cu această echipă, medalia de bronz la finalul campionatului. Tânăra baschetbalistă este născută în anul 1994, măsoară 183 cm si evoluează extremă.

Adina Stoiedin este componentă a echipei nationale de senioare a Romaniei, iar în trecut a mai evoluat la echipele de club B.C. C.S.Ș. M.C.M. Târgoviște, C.S.M. U. Oradea și Danzio Timișoara. În afara țării, baschetbalista a fost în lotul echipei belgiene Spirou Monceau Charleroi, iar în anul competițional trecut a evoluat pentru echipa cehă, Valosun K.P. Brno.

Baschetbalista este născută în 1992, măsoară 190 cm și evoluează pivot. 

 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/CS-SCM-Timisoara-Baschet-Feminin