Echipa de baschet masculin, B.C. S.C.M. Timişoara se va reuni în 14 august în vederea pregătirii sezonului 2017 din anul competiţional 2017/2018. Echipa în alb-violet a încheiat ediţia trecută a întrecerii interne pe locul 5, iar pentru pregătirea viitoarei ediţii, „leii” din Banat şi-au conturat programul jocurilor de verificare.
Primele jocuri de pregătire, „leii” le vor susţine la Belgrad, aici urmând să se deplasaze după aproape două săptămâni de pregătire pe plan local. Partenerele de joc ale echipei în alb-violet vor fi, fosta campioană a Europei la baschet, Partizan Belgrad (echipa sârbă se află în reconstrucție, iar sezonul viitor va participa în Eurocup), participantă la turneul F4 al Euroligii şi Dynamic Belgrad, grupare ce evoluează în prima ligă de baschet a Serbiei.
După disputarea celor două amicale, echipa antrenată de tripleta Costescu-Marković-Bota îşi va continua pregătirile la Timişoara, turneul amical Cupa Timişoara urmând să aibă loc în 8 şi 9 septembrie, partenerele de pregătire ale „leilor” din Banat, în acest turneu, urmează să fie anunţate de conducerea clubului.
În 15 şi 16 septembrie, B.C. S.C.M. Timişoara va participa la Kecskemet (Ungaria) la un „patrulater”, iar ultimele meciuri de verificare le va desfăşura în 23 şi 24 septembrie, cu adversari ce vor fi stabiliți în perioada următoare.
Momentan „leii” sunt în vacanţă, doi dintre componenţii lotului echipei timişorene, Octavian  Popa Calotă  şi Lucas Tohatan, fiind convocaţi în naţionala de baschet seniori a României în vederea pregătirii turneului final al Campionatului European de Baschet 2017, turneu ce va începe la 1 septembrie, la Cluj-Napoca.
Georgian Păun a fost convocat în echipa națională universitară de baschet masculin a României în vederea participării la Jocurile Mondiale Universitare - ediția 2017, la Taipei, 19-30 august.


Cornel Seracin
Foto:www.facebook.com/bcscmtimisoara