B.C. Timba Timişoara, promovată la finalul ediţiei 2016/2017 din Liga I, în Liga Naţională de Baschet Masculin, a început pregătirea lotului pentru anul competiţional 2017/2018.
Astfel, staff-ul tehnic al „urşilor” a parafat prelungirea contractului cu baschetbalistul Robert Medgyesy, iar Mario Lazăr și Marius Deconescu vor continua şi ei evoluţiile în culorile echipei timişorene, pentru ediţia 2017/2018 a campionatului intern. De remarcat că, Mario Lazăr a fost convocat în echipa națională universitară de baschet masculin a României în vederea participării la Jocurile Mondiale Universitare - ediția 2017, la Taipei, 19-30 august. Lazăr urmează să revină în lotul Timbei, pe 1 septembrie.
Au sosit veşti şi despre noile sosiri în lotul „urşilor”. Pentru că din viitoarea ediţie a întrecerii interne se va aplica regula baschetbalistului autohton U23 (sub 23 ani), în cvintetul de start (de-a lungul primului sfert), primul transfer în lotul Timbei este Alon Sonenfeld, baschetbalist cu dublă cetățenie, română și israeliană, în vârstă de 22 ani, pentru poziţiile1/2 (coordonator de joc/apărător). În anul competiţional trecut, Alon Sonenfeld a evoluat în Israel, pentru echipa de ligă a treia Maccabi Elitzur. De-a lungul carierei sale, Sonenfeld a fost convocat în lotul lărgit al naţionalei Israelului, la categoria de vârstă U16 (sub 16 ani).
Bogdan Popescu a revenit la Timişoara, conducerea echipei Timba ajungând la un acord cu experimentatul baschetbalist, Popescu devenind piesa forte din echipa timişoreană, pentru ediţia 2017/2018 a întrecerilor interne. Bogdan Popescu şi-a început cariera în Statele Unite ale Americii, unde a absolvit colegiul, iar mai apoi a trecut pe la echipe cunoscute din Europa precum Oldenburg, Ludwigsburg sau Quimper. În România, a evoluat pentru Pitești, Târgoviște, Rapid, Steaua, Energia Rovinari, B.C. Timișoara, Craiova și Sibiu, iar între 2002 - 2008 a îmbrăcat tricoul echipei naționale de seniori a României.
De la Politehnica Iaşi, Liviu Rotariu (foto) s-a alăturat echipei Timba Timişoara. Rotariu are 23 ani, a mai evoluat în trecut la B.C.M. Olimpic Baia Mare. În echipa timişoreană, Liviu Rotariu va evolua, fundaş sau extremă.


Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/bctimba