După desemnarea lui Matt Williams pentru postul de antrenor principal, campioana națională la rugby, Timișoara Saracens R.C.M. U.V.T., a efectuat transferuri în vederea întăririi lotului. Astfel, pentru ediția 2017/2018 a întrecerilor interne, echipa  „sarazinilor” din Banat se va putea baza pe trei nume grele din rugby-ul românesc, dar și în rugbyul mondial, William Helu (aripă/centru), Luke Samoa (fundaș/mijlocaș la deschidere) și John Leiataua (centru/aripă), urmând să consolideze lotul campioanei.

William Helu (31 ani) este născut Noua Zeelandă, dar a jucat pentru naționala Tonga și pentru echipele de club, Limoges (2008/2009), Grenoble (2009/2010), Roma Olimpic (2010/2011), Ristol Rugby (2011/2012), Manly (2012/2013), Wasps (2013-2015), Edinburgh Rugby (2015-2017).

Luke Samoa (29 ani) este născut în Noua Zeelandă (Auckland), între 2014-2017 a evoluat în echipa C.S.M. Știința Baia Mare, are 5 selecții în națioanla de rugby seniori a României, marcând pentru Stejari, 14 puncte. Înainte de a intra în rugby-ul românesc, Luke Samoa a jucat pentru echipa australiană North Devils. Luke Samoa este un bun executant al loviturilor de penalitate și al doilea marcator în SuperLiga C.E.C. Bank.

John Leiataua (26 ani) a încheiat, în această vară, contractul cu vicecampioana României, C.S.M. Știința Baia Mare, echipă pentru care a evoluat din 2015, australianul fiind prezent ca titular în echipa „zimbrilor” în toate cele patru finale pe care echipa maramureșeană le-a disputat din 2015 și până în prezent. În anii 2013/2014, John Leiataua a jucat pentru echipa de rugby Parramatta (Australia).

Despre noile transferuri în echipa campioană, antrenorul Matt Williams a declarat, potrivit radiotimisoara.ro, următoarele: „Sunt trei jucători foarte experimentați, într-o formă foarte bună. Nu sunt doar un plus de valoare pentru lot, ci au și o personalitate puternică. Având încă trei astfel de jucători cu experiența lor, în competiția internă, cu o superioritate mentală pentru tinerii jucători, reprezintă cu adevărat o întărire semnificativă pentru club. Suntem norocoși cu acești trei băieți”

În privința plecărilor, sigură este despărțirea de pilierul Edmund Aholelei, în lotul echipei campioane urmând, până la începerea jocurilor oficiale, să mai fie transferați rugbyști care să întărească lotul Timișoarei. Jocurile oficiale ale „sarazinilor” din Banat vor începe odată cu startul celei de-a treia ediții a Cupei Regelui, 5 august. 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/rugbytimisoara