La acest final de săptămână, Neymar Jr. a fost gazda finalei mondiale „Neymar Jr´s Five”, sărbătorind magia fotbalului de stradă în orașul său natal, Praia Grande. „Neymar Jr’s Five” este cel mai mare campionat de fotbal 5-la-5.

Peste 100.000 de jucători de pe șase continente au participat în calificările Neymar Jr’s Five în cele peste 350 de etape de calificări. Echipa care a reprezentat România, campioana mondială din 2017, a câștigat și o excursie la Barcelona, acolo unde va merge în vizită la Neymar, și va petrece timp împreună și îl va vedea pe starul brazilian în acțiune, pe gazonul stadionului „Camp Nou”. 

În urma turneului final național ce s-a jucat  pe un teren amenajat la ultimul nivel al unei parcării supraterane din București, câștigătoare a fost echipa TAO United (Cluj-Napoca), alături de această echipă participând la acest turneu final național, ABC United (București), NetRom (Craiova), FC Banatul (Timișoara), Astoria Mureș (Tîrgu Mureș), Family (Iași), Olhionia (Chișinău) și Marine Stars. 

La turneul final din Brazilia, echipa TAO United a reprezentat România la cel mai mare campionat de fotbal 5-la-5, reușind să devină campioană mondială după ce a învins în finală Anglia. La turneul final din Brazilia au participat peste 100.000 de jucători din 53 de țări.

Finala a fost una foarte intensă, o adevărată bătălie care avea să decidă următoarea campioană mondială. La finalul celor zece minute de joc regulamentare, scorul era 0-0, decizia fiind data de Golden Goal - 1-la-1. Contraatacul românului Silviu Radu a fost cel care a adus victoria României, după ce englezul Kaine Wright avusese o posesie îndelungată a balonului și a ratat șutul către poartă.

„Când am reușit să intru în posesia mingii și am început să înaintez către poartă, mi-au dat lacrimile de bucurie, așa că nu știu exact cum am înscris golul”, a spus Silviu Radu. 

Imediat după câștigarea finalei, Neymar Jr., împreună cu jucătorul de la Manchester City, Gabriel Jesus și fostul căpitan al echipei naționale a Franței, Djibril Cissé, dar și alți doi prieteni apropiați de-ai lui Neymar au jucat un meci amical împotriva echipei României. Echipa României a fost prima care a deschis scorul împotriva echipei lui Neymar, conducând trei sferturi din meci cu 2-0, însa în ultimele două minute, adversarii, au revenit și au întors scorul la 3-2, în favoarea lor.

„Să joci în fața unor titani ai fotbalului mondial, precum Neymar și Gabriel Jesus nu este un lucru deloc ușor. Este un vis devenit realitate. Cred că ne va lua câteva zile să realizăm exact ce ni s-a întâmplat” , a spus Silviu Radu.

„Când am ajuns la teren, am văzut motivația echipei României și mi-am spus în sine că au stofă de campioni. Și așa a fost”, a spus Neymar Jr.

„Neymar Jr’s Five” este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian - un adevărat fenomen global. Pe șase continente și în peste 50 de țări, echipele de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o echipă înscrie un gol, opoziția pierde un jucător. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic și unic în lumea fotbalului. Echipele intră în joc cu speranța că vor ajunge în finala națională și în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande, Brazilia.

„Mă bucur că am reușit să găzduiesc pentru a doua oară finala mondială la institutul meu de fotbal din Brazilia. Sunt o mulțime de jucători din întreaga lume care își dedică multă pasiune pentru acest sport și asta nu face decât să fiu mândru că îi pot reuni pe același teren și să le dau șansa să joace fotbal amator la un alt nivel”, a spus Neymar.

Așadar, cea de-a doua ediție a turneului de fotbal de stradă „Neymar Jr´s Five”, disputată în orașul Praia Grande din Brazilia, a fost câștigat de reprezentanta României, TAO United devenind campioana mondială a celui mai mare campionat mondial de fotbal pentru amatori, 5-la-5.

Cornel Seracin