Echipa de baschet feminin, C.S. S.C.M. Timişoara a fost înfrântă în primul joc al Turneului de Promovare, adversara echipei bănăţene, C.S.U. L.P.S. Alba Iulia, dovedindu-se, prin jocul prestat, o contracandidată puternică şi impervizibilă în acest turneu ce se desfăşoară în aceste zile în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara.
Doar primul sfert a fost adjudecat de echipa antrenată de prof. Veronica Gavrilă şi Silvia Prejban, timişorencele impunându-se după primele 10 minute cu 19-11. Sfertul doi a fost început cu un spectaculos coş de trei puncte marcat de  Monika Brosovszky, după care echipa din Alba Iulia a egalat, 2-3, 3-3 şi a preluat conducerea, 5-3, 9-3, timişorenece reuşind să înscrie alte trei puncte, după trei minute de la startul „sfertului”, autoarea „triţei” fiind Denisa Mita, 9-6.
Echipa din Alba Iulia a reuşit să se menţină aproape pe toată durata sfertului doi în avantaj, pe final, timişorencele egalând, 13-13 şi 17-17, după care, prin „triţa” marcată de Georgiana Plăviţu, C.S.U. Alba Iulia a preluat conducerea „sfertului”, 20-17, dar, cu câteva secunde înainte de final, Monika Brosovszky a înscris o „triţă” şi a egalat scorul sfertului doi, 20-20, iar la scorul general, echipa bănăţeană era în avantaj la pauză, 39:31.
Sferturile trei şi patru au fost pierdute de echipa bănăţeană, C.S.U. L.P.S. Alba Iulia impunându-se cu 16-8, în sfertul trei şi cu 18-9, în sfertul patru, surmontând astfel diferenţa de scor înregistrată la pauză. 
Cu rezultatul final de 65:56, echipa antrenată de Nicuşor Marcu, C.S.U. L.P.S. Alba Iulia, a luat, încă din primul joc, o serioasă opţiune pentru a promova la finalul acestui turneu ce se desfăşoară la Timişoara, tinerele componente ale echipei ardelene dovedind multă dorinţă pentru performanţă în sportul cu balonul la coş, manifestând voinţa şi putinţa readucerii oraşului ardelean în elita bashetului feminin din România.
Pentru C.S. S.C.M. Timişoara, marcatoare au fost: Monika Brosovszky (11 puncte), Cristina Badi (11 puncte), Zahra Serrieh (9 puncte), Adina Pop (8 puncte), Selena Kirberg (7 puncte), Anda Bota (5 puncte), Denisa Mita (3 puncte) şi Alexandra Steiner (două puncte). Pentru echipa C.S.U. L.P.S. Alba Iulia, cele mai multe puncte au fost marcate de Kelly Walter (32 puncte) şi Mădăina Geleriu (16 puncte).


La finalul jocului, antrenorul echipei C.S.U. L.P.S. Alba Iulia, Nicuşor Marcu, a declarat: „A fost un meci foarte greu. Am jucat cu o echipă experimentată, care a avut valoare individuală mai mare ca noi, dar grupul a făcut diferenţa.Ne-am dorit mai mult! Am jucat cu fete de 15, 16, 17 ani în teren. Şi-au dorit foarte mult, le felicit, suntem bucuroşi şi mergem mai departe. E doar o victorie, iar în celelalte două meciuri ne dorim să jucăm la fel şi, la final, să încercăm să prindem primele două locuri să mergem mai departe. La Timişoara eu nu pot să vorbesc de o echipă adversă. Este un oraş la inima mea, foarte frumos, jucătoarele şi antrenoarele, toate respectele din partea mea. Cred că echipa Timişoarei a avut o seară mai proastă astăzi, probabil că în următoarele jocuri se motiveză şi, să sperăm că mergem împreună mai departe. La Alba Iulia, problemele finaciare s-au reglat, ne dorim să promovăm şi să mergem mai departe, pentru că lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Odată promovaţi, ne vom putea menţine. Avem promisiuni de la conducerea echipei că o să fie lucruri plăcute pe viitor”.


Directorul tehnic al echipei C.S. S.C.M. Timişoara, prof. Tiberiu Ondreikovics, a declarat următoarele la finalul jocului: „Un meci slab făcut de noi, mai ales în sfertul trei şi patru. Am început bine, iar pe final fetele s-au blocat. Se pare că presiunea jocului acasă şi-a spus cuvântul. Eu sper că învăţăm ceva din meciul ăsta şi de mâine o să se adune şi o să jucăm la adevărata valoare. Astăzi, n-am jucat şi, n-am jucat şi datorită faptului că am încercat foarte mult, în sfertul trei şi patru, să aruncăm numai de afară. N-am reuşit să băgăm mingea sub coş, acolo unde se puteau marca puncte. Ne-am grăbit. Adversarele au prins un joc bun. Este imprevizibilă echipa din Alba Iulia şi foarte bătăioasă. Eu cred că toate echipele o să aibă meci foarte greu cu ele. Sperăm că de mâine şi noi vom intra în linie dreaptă şi vom putea câştiga meciurile. Avem jucătoare cu experienţă, iar echipa poate trece repede, adică într-o zi, peste această înfrângere”.


În primul joc al turneului, C.S. Rapid Bucureşti a învins C.S. Agronomia Bucureşti, 71:61 (la pauză a condus Agronomia, 32:34). Astăzi, cu începere de la ora 17, C.S. Agronomia Bucureşti va evolua împotriva echipei C.S.U. L.P.S. Alba Iulia, iar de la ora 19,30, C.S. S.C.M. Timişoara va întâlni C.S. Rapid Bucureşti.


Cornel Seracin