După ce a fost eliminată, de echipa A.H.C. Potaissa Turda, din prima fază a play-off-ului Ligii Naționale de Handbal Masculin, echipa S.C.M. Politehnica Timișoara a fost trimisă să evolueze în faza secundă a play-off-ului, unde va putea să se claseze, la finalul acestei ediții a competiției, pe unul din locurile 5-8.

Adversara echipei timișorene pentru această fază, nu este deloc una comodă, ba din contră, echipa moldavă H.C. Vaslui ridicându-i destule greutăți pe parchetul de joc. Astfel că, în prima parte a campionatului, cele două echipe și-au împărțit succesele, în tur, la Vaslui, victoria a revenit gazdelor, 32-29, iar în retur, la Timișoara, echipa în alb-violet s-a impus, 30-25. La finalul sezonului regulat, echipa moldavă s-a clasat pe locul șase în clasament, având un total de 37 puncte, în timp ce echipa timișoreană s-a mulțumit cu locul șapte, acumulând un total de 35 puncte. 

În prima fază a play-off-ului, ambele echipe au avut parte de adversari puternici și foarte ambițioși, dornici să depășească realizările din ediția trecută a întrecerii. Astfel, S.C.M. Politehnica Timișoara a întâlnit, într-o triplă dispută, semifinalista (pe atunci, acum finalistă) competiției continentale Challenge Cup, A.H.C. Potaissa Turda, echipa care a încheiat sezonul regulat al întrecerii interne pe locul doi, acumulând 53 puncte. Câștigul general a revenit echipei ardelene, echipa clujeană impunându-se greu în jocul decisiv, cel jucat pe propriul teren, 24-23, adjudecându-și, cu scorul de 2-1, dreptul de a juca semifinalele Ligii „Zimbrilor”.

Adversara echipei timișorene din faza play-off-ului, H.C. Vaslui, a întâlnit în prima fază a play-off-ului, vicecampioana trecutei ediții a întrecerii, C.S.M. București, bucureștenii eliminând, după două jocuri (acasă/deplasare), 27-24 și 27-30, formația din Vaslui, astfel că, potrivit regulamentului de desfășurare a întrecerii, H.C. Vaslui și S.C.M. Politehnica Timișoara se vor confrunta în această a doua fază a play-off-ului, pentru locul cinci.

Între cele două echipe s-au disputat până acum, în această fază a întrecerii, două confruntări, una pe parchetul din Vaslui, în care gazdele s-au impus la limită, 28-27, iar cea de-a doua, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, la capătul căreia echipa bănățeană a învins, 33-28. 

Acum, urmează jocul decisiv, la Vaslui, pe parchetul Sălii Sporturilor, cele două competitoare, H.C. Vaslui și S.C.M. Politehnica Timișoara urmând să joace sâmbătă, 13 mai, cu începere de la ora 18,30.

Despre această dispută decisivă, antrenorul secund al echipei timișorene, Attila Horvath, a declarat următoarele, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, www.scmpolitehnica.ro, „Pe terenul Vasluiului, va fi un meci foarte greu, dar sperăm să câştigăm, pentru că revine şi Cristi Fenici; să nu uităm că în prima deplasare el nu a jucat, deoarece a fost suspendat. Sperăm să fim în tonus şi să ne impunem, pentru că vrem să luptăm pentru locul 5. Din punct de vedere fizic stăm bine, băieţii de la loturile naţionale s-au întors în grafic, aşa că trebuie să fim concentraţi la ce ne-a mai rămas, adică lupta pentru locul 5.

Perioada de pauză nu a fost tocmai de pauză nici pentru cei rămaşi acasă nici pentru cei plecaţi la echipele naţionale. Aici, pe plan local, ne-am pregătit fizic, important este ca în următoarea perioadă meciurile să fie cât de cât legate şi să avem o oarecare continuitate.”

Potrivit aceleiași surse, centrul echipei din Banat, fiul antrenorului principal al team-ului în alb-violet, Vuk Milošević, a declarat: „Ne aşteaptă o deplasare lungă, întâlnim o echipă motivată, care vrea să se impună, dar şi noi vrem acelaşi lucru. E bine că ne-am recuperat unii jucători şi putem evolua cu o mai mare încredere pentru rezultatul pozitiv. Am avut un an cu câteva ghinioane care au contat. Mai ales accidentările ne-au afectat parcursul din campionat în unele perioade, dar aşa e în handbal, în sport, sperăm să ducem la bun sfârşit acest campionat şi apoi vom vedea din toamnă”.

Pentru acest joc, în lotul echipei timișorene nu vor fi aliniați extrema dreapta, Robert Furak și interul drept, Marko Simović. Arbitrii desemnați să conducă acest joc, sunt din Ardeal, Marius Pintea (Cluj) și Marcel Sas (Bihor). 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica