Echipa de baschet masculin a Timișoarei, B.C. S.C.M. Timișoara, a suferit un eșec în primul ei joc din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, pe parchetul Arenei „Antonio Alexe” din Oradea, împotriva echipei campioane, C.S.M. C.S.U. Oradea.

Echipa timișoreană a lăsat o vagă speranță că va putea produce surpriza în primul joc împotriva campioanei, reușind, în sfertul întâi, după ce a fost condusă cu 1-4, să egaleze, 4-4 și să preia conducerea pe tabela de marcaj (6-4, 8-4), adjudecându-și acest prim sfert cu 18-14. În sfertul al doilea, campioana nu a mai lăsat loc de speranță oaspeților. Astfel că, la finalul celei de-a doua perioade de joc, orădenii s-au impus cu 18-16, la pauză, scorul general fiind favorabil echipei bănățene, „leii” din Banat conducând cu 32:34. 

În partea a doua a jocului, cea de-a treia perioada a fost una bine începută de echipa antrenată de Tudor Costescu, „leii” din Banat menținându-și minute bune avantajul la scorul general, iar în „sfert” conducând cu șapte și zece puncte diferență (8-15 și 8-18), după două „trițe” reușite de Mladen Jeremić. După această diferență din „sfert”, gazdele au început să revină pe tabela de scor. După 8-18 în „sfert” (40:52 la scorul general, favorabil echipei timișorene), timp de mai bine de trei minute, oaspeții nu au marcat, gazdele, în schimb, ajungând până la 13-18 (în „sfert”). Doar Adrian Diaz a mai punctat pentru „lei” în sfertul trei, două puncte, 13-20 (45:54 la scorul general), în timp ce gazdele au egalat în „sfert” pe final, 20-20, iar la scorul general, echipa timișoreană se afla încă în avantaj, 52:54. 

Ultimul sfert a fost unul câștigat în mod categoric de gazde, echipa campioană reușind să recupereze din avantajul „leiilor” din Banat, avantaj obținut în primul sfert. La finalul ultimul sfert, avantajul era în favoarea gazdelor, campionii adjudecându-și ultima perioadă de joc, 22-12, iar la scorul general impunându-se cu 74:66. 

Pentru B.C. S.C.M. Timișoara, cele mai multe puncte au fost reușite de, Mladen Jeremić (19 puncte) și Octavian Popa Calotă (9 puncte), iar pentru gazde, cele mai multe reușite au venit de la Wiliam Franklin (15 puncte) și Sean Denison (13 puncte). 

Următoarea dispută dintre C.S.M. C.S.U. Oradea și B.C. S.C.M. Timișoara, în play-off-ul L.N.B.M., va avea loc joi, 13 aprilie, cu începere de la ora 18, urmând să fie transmisă în direct la Digi Sport 3.

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/bcscmtimisoara