După victoria obținută de B.C. S.C.M. Timișoara (locul 5, 33 puncte), în etapa a XV-a din partea a doua a ligii naționale de baschet masculin, pe teren propriu, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei Universitatea-Banca Transilvania Cluj (liderul clasamentului ligii naționale), 78:69 și după severa înfrângere suferită în etapa a XVI-a, la București, împotriva echipei Steaua C.S.M. Eximbank, 67:95, „leii” din Banat revin, pentru a XVII-a etapă, pe propriul parchet, urmând să evolueze împotriva team-ului de pe ultimul loc al grupei formațiilor ce au încheiat prima parte a întrecerii pe pozițiile 1-6 în clasament, B.C.M. U. Pitești (locul 6, 32 puncte). 

Jocul dintre B.C. S.C.M. Timișoara și B.C.M. U. Pitești aduce o acțiune caritabilă (strângere de fonduri), spectatorii generoși fiind invitați să participe cu sume de bani, în folosul Kassandrei Rotariu, fiica adoptivă a soților Rotariu (Iosif și Dana), care are nevoie de o nouă operație (cea de-a patruzeci și patra) pentru a i se schimba o proteză de la șold. Operația va fi realizată la Strasbourg, medicii francezi estimând, costurile celor nouă zile de spitalizare ale micuței, la suma totală de 20.212 euro.  

Kassandra Rotariu, care luna viitoare va împlini 12 ani, a suferit zeci de operații și se află într-un program de tratament pe termen lung. Fetiţa este în creştere și boala de care suferă - osteomelită, o afecțiune a sistemului osos - înrăutăţeşte starea Kassandrei. Multele proteze trebuie schimbate din patru în patru ani până la majorat, iar „întreg corpul ei este format din proteze”, după cum spune Dana Rotariu, mama Kassandrei.

Meciul de baschet ce contează pentru etapa a XVII-a a ligii naționale, va avea loc sâmbătă, 18 martie, cu începere de la ora 19,55, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, iar la acțiunea caritabilă în folosul Kassandrei Rotariu vor participa cu sume bănești și oficialii clubului bănățean, B.C. S.C.M. Timișoara.

 

Cornel Seracin