Cea de-a XXII-a etapă a ligii naționale de handbal masculin aduce la Timișoara, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, confruntarea dintre S.C.M. Poli Timișoara și C.S.M. București, o dispută sportivă între echipele ce au obținut medaliile de argint (C.S.M. București) și de bronz ( Poli Timișoara) la finalul trecutei ediții a campionatului. 

Pentru echipa timișoreană, jocul împotriva team-ului de pe locul 3, C.S.M. București, este unul deosebit de important, un succes, indiferent de scor, al echipei bănățene, ar apropia-o, cu încă un pas, de obiectivul propus în această ediție a campionatului, calificarea în play-off. 

Nici în acest meci, alb-violeții nu vor putea aborda confruntarea de pe parchet în formulă completă, Marko Lasica și Marko Pejović având mai departe probleme la menisc, Lasica fiind deja la recuperare, iar Pejović a fost operat de curând. 

Referindu-se la acest meci, căpitanul echipei timișorene, Cristian Fenici, potrivit site-ului oficial al clubului, scmpolitehnica.ro, a declarat următoarele: „Vrem să jucăm bine, din păcate în tur nu am luat nici măcar un punct la ei. Ne lipsesc doi oameni de bază, dar avem cu cine să-i înlocuim. CSM-ul e o echipă bună a campionatului cu doi sau chiar trei jucători pe post, dar noi am demonstrat că putem să învingem orice echipă și că ne putem ridica la nivelul lor. Orice echipă vine la Timișoara, are meci greu. Am legat trei victorii la rând și am urcat în clasament, sperăm să câștigăm încă trei meciuri la rând să rămânem acolo ori chiar să mai urcăm puțin”.

S.C.M. Poli Timișoara a încheiat cu o înfrângere jocul etapei trecute (1 martie), la Turda, împotriva echipei A.H.C. Potaissa Turda, 25-31, și va aborda jocul de pe teren propriu, împotriva echipei C.S.M. București, de pe locul 6 în clasamentul la zi al ligii naționale de handbal masculin.

Despre aceste joc, dar și despre următoarele trei jocuri rămase pentru Poli Timișoara în prima parte a campionatului, manager-ul sportiv al echipei bănățene, prof. Dan Dumitru, a declarat următoarele, potrivit site-ului oficial al clubului, scmpolitehnica.ro: „Băieții sunt concentrați și sunt sigur că vor face un meci bun. Luăm fiecare meci în parte, pentru adunarea de puncte și o clasare cât mai bună pentru play-off. Ne așteaptă două meciuri foarte grele acasă (cu C.S.M. București și H.C. Odorhei) și unul la fel de dificil la Făgăraș, în doar 7 zile. Sunt convins că zilele anterioare de pauză au prins bine și au fost bine gestionate de staff-ul tehnic și de jucători.”

Jocul dintre S.C.M. Poli Timișoara și C.S.M. București, va avea loc duminică, 12 martie, cu începere de la ora 16. 

Cornel Seracin