Echipa de baschet masculin a Timișoarei, B.C. S.C.M. Timișoara, a început cea de-a doua fază a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin, disputând până acum două jocuri, unul în deplasare, la Sibiu, în Sala „Transilvania”, „leii” din Banat fiind învinși, 70:77, la capătul celor 40 de minute de joc, iar celălalt, pe teren propriu, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei ce deține titlul național, C.S.M. C.S.U. Oradea, meci la capătul căruia baschetbaliștii antrenați de Tudor Costescu și Nenad „Shone” Marković, au fost din nou învinși, 73:92.

Cea de-a doua fază a sezonului regulat a început fără echipa Municipal Olimpic Baia Mare, team-ul maramureșean fiind nevoit să se retragă din întrecerea internă datorită faptului că nu mai avea forța necesară de a continua. Ca urmare a acestei retrageri, toate jocurile susținute de Municipal Olimpic Baia Mare, în această ediție a campionatului, au fost anulate, iar echipelor cu care a jucat le-au fost retrase punctele obținute în urma acestor jocuri. Astfel, B.C. S.C.M. Timișoara, care a încheiat prima parte a sezonului regulat cu un total de 32 puncte, din cele 20 de meciuri, a pierdut cele patru puncte rezultate din cele două victorii obținute în disputele cu echipa maramureșeană, „leii” din Banat începând partea a doua a sezonului regulat cu un total de 28 puncte, fiind clasată pe locul 4 în clasamentul final al primei părți a sezonului regulat. 

Acum, „leii” din Banat se află în pragul celei de-a treia partide din faza a doua a sezonului regulat, partidă pe care o vor disputa, tot pe teren propriu, în fața liderului la zi al clasamentului, Universitatea-Banca Transilvania Cluj (locul 1, 38 puncte). Echipa clujeană are în această a doua fază a întrecerii, două victorii, 84:79, la Oradea, împotriva echipei C.S.M. C.S.U. Oradea și 94:84, pe teren propriu, împotriva echipei B.C.M. U. Pitești. 

Despre jocul pe care „leii” din Banat urmează să-l susțină împotriva echipei din Cluj-Napoca, antrenorul principal al echipei timișorene, Tudor Costescu, a declarat, potrivit site-ului oficial al clubului, bc-tm.ro, următoarele: „Ca orice altă partidă din 1-6, se anunță extrem de grea, mai ales în situația în care suntem noi acum. Întâlnim liderul și probabil principala favorită la câștigarea campionatului. Deocamdată, încercăm să facem evaluări corecte, ca să vedem cât de bine putem aborda meciul, atât din punct de vedere tehnic, cât și medical. Este un nou meci acasă și cred că avem arme și un potențial pe care îl putem exploata, adică dorința băieților de a întrerupe șirul acestor înfrângeri, indiferent împotriva cui jucăm.”

Situația lotului echipei timișorene este una destul de dificilă pentru confruntarea cu liderul. Jucătorii care s-au accidentat în jocul din etapa trecută, împotriva echipei din Oradea, au mai departe probleme și nu dau un randament normal în pregătire. Astfel, Jonte Flowers (întindere la încălzirea dinanitea startului jocului cu Oradea), Dominique Rambo (întindere la începutul sfertului doi al jocului cu Oradea) și Alin Andrieș (a părăsit terenul ajutat, pe final de meci) sunt incerți pentru acest joc, urmând să fie monitorizați în continuare de staff-ul medical al echipei bănățene.

B.C. S.C.M. Timișoara va aborda meciul de pe teren propriu împotriva echipei Universitatea-Banca Transilvania Cluj, de pe locul 6 (ultimul) în clasamentul grupei 1-6, având un total de 30 puncte. Jocul ce contează pentru etapa a XV-a a ligii naționale de baschet masculin (cea de-a treia etapă a părții a doua a sezonului regulat), va avea loc duminică, 12 martie, cu începere de la ora 18 și 20 de minute, urmând a se desfășura pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”.

Cornel Seracin