Cea de-a XXI-a etapă din sezonul regulat al ligii naționale de handbal masculin (Liga „Zimbrilor”), programează pe parchetul sălii „Gheorghe Barițiu” din Turda, confruntarea dintre  A.H.C. Potaissa Turda (locul 2, 40 puncte) și S.C.M. Politehnica Timișoara (locul 6, 31 puncte). 

S.C.M. Poli pășește cu încredere pentru acest joc, echipa în alb-violet urmând să înceapă jocul de la Turda cu un moral bun, după o serie de trei victorii consecutive în întrecerea internă, în ultima deplasare din Liga „Zimbrilor”, studenții obținând un succes strălucit, la Chiajna, împotriva echipei bucureștene, Steaua, 20-15.

Antrenorul secund al echipei timișorene, Attila Horvath, a declarat, referindu-se la jocul de la Turda, potrivit site-ului oficial al echipei timișorene, www.chpolitehnica.ro, următoarele: „Ar fi extraordinar să legăm a patra victorie la rând, nu s-a mai întâmplat de mult timp, sper ca echipa să se mobilizeze. Avem un moral bun după ultima deplasare la Steaua, unde am făcut un joc bun în primul rând în apărare. Portarii arată și ei o formă sportivă bună, deci noi suntem încrezători, sperăm să prindem o zi bună și să aducem încă trei puncte, care să ne plaseze favorabil în play-off.”

Pentru acest joc, deosebit de dificil împotriva echipei clujene, S.C.M. Politehnica Timișoara nu va putea conta pe sprijinul extremei dreapta Marko Lasica și a pivotului Marko Pejović, ambii cu probleme la menisc.

Andrei Santeiu, pivotul echipei timișorene, a reușit cele mai bune evoluții pentru Poli, în jocurile împotriva echipei clujene, având amintiri frumoase din aceste meciuri desfășurate în campionatul trecut. Pivotul timișorean a declarat următoarele pentru site-ul oficial al clubului, www.chpolitehnica.ro, referindu-se la jocul de Mărțișor, împotriva echipei ardelene: „Mergem la victorie, așa cum am făcut-o și-n meciurile pentru medalii. Eu sper să jucăm toți cel puțin la fel de bine ca atunci, pentru că avem nevoie de puncte, să terminăm cât mai sus și apoi vom vedea ce va mai fi. Oricine poate să învingă pe oricine, pot apărea destule surprize, etapa trecută s-a văzut foarte bine.”

Jocul dintre A.H.C. Potaissa Turda și S.C.M. Politehnica Timișoara se va desfășura mâine, 1 martie, la Turda, cu începere de la ora 18, urmând să fie arbitrat de Radu Iliescu și Doru Manea. Jocul va fi transmis în direct la Digisport 3.  

Cornel Seracin