Divizionara secundă de handbal feminin, C.S. Universitatea de Vest Timişoara, a repurtat astăzi, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara, o strălucită victorie împotriva echipei C.S. Universitate Reşiţa, în cea de-a XV-a etapă a diviziei A, Seria B.
Primul joc, din anul 2017, pentru echipa antrenată de prof. Sorinel Voicu (antrenor principal) şi Emil Constantinescu (antrenor secund), s-a desfăşurat în deplasare, împotriva echipei C.S. Minaur Baia Mare, universitarele bănăţene fiind învinse, 20-40. Cel de-al doilea joc din 2017, nu le-a adus succesul studentelor ce evoluează sub culorile echipei Universităţii de Vest, C.S. U. de Vest fiind nevoită să se recunoască învinsă pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara, în faţa liderului la zi al clasamentului, C.S.M. Slatina, 22-33. A urmat deplasarea la Oradea, acolo unde, timişorencele au fost învinse, mai greu de data acesta, de echipa C.S.U. Oradea, 31-33.
Pauza care a urmat (în etapa a XIV-a, echipa timişoreană nu a evoluat din lipsă de adversar, din Divizia A, Seria B retrăgându-se mai multe echipe, seria cuprinzând acum 11 formaţii situate în partea de vest a României), se pare că le-a prins bine studentelor prof. Voicu, primul joc din returul celui de-al doilea eşalon valoric al handbalului feminin din România, ediţia 2016-2017, aducându-le primul succes al sezonului, după o evoluţie în care handbalistele nu s-au menajat deloc, au făcut multă risipă de energie, manifestând dorinţă vizibilă de a se impune, iar la finalul celor 60 de minute, au învins C.S. Universitatea Reşiţa, 33-29 (18-17, la pauză).


Universitarele cărăşene au abordat acest meci de pe locul secund al clasamentului seriei, având un total de 30 puncte, după 11 meciuri (10 victorii şi o înfrângere), manifestând, din primele minute ale jocului de pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara, o vădită voinţă de a se impune în meci. Astfel, până prin minutul 16 al primei reprize, echipa reşiţeană a condus ostilităţile pe tabela de marcaj, e drept, la limită (cu unul sau două goluri diferenţă), fiind egalată de fiecare dată de studentele timişorene. Universitarele antrenate de prof. Voicu au preluat conducerea pe tabela de marcaj odată cu intrarea în minutul 16 al primei reprize, din acel moment, nemaipermiţând vizitatoarelor să conducă la scor.
Din aruncare de la 7 metri, interul stâng al Reşiţei, Adriana Voina, a deschis scorul, 0-1. În urma atacului ce a urmat pentru echipa timişoreană, Doina Picu a restabilit egalitatea, 1-1. Adriana Voina şi-a readus echipa în avantaj, 1-2, iar pivotul Diana Boriceanu a ridicat avantajul echipei cărăşene, 1-3. Doina Picu şi Carla Puta au egalat pentru Timişoara, 2-3 şi 3-3, după care echipa vizitatoare s-a distanţat, ajungând să conducă cu 4-6, în urma unui gol marcat de Alexandra Dinu, lansată pe contraatac de o coechipieră după o recuperare a mingii aflată la echipa timişoreană, Dinu înscriind de pe extrema dreaptă, din unghi, un gol spectaculos.
Mariana Şunei a egalat la şase, din minutul şapte, iar Universitatea Reşiţa a solicitat time-out. După reluarea jocului, arbitrul meciului a oferit 7 metri vizitatoarelor, Alina Marin a primit un cartonaş galben ca urmare a unui fault comis la una din adversare. Adriana Voina a executat aruncarea de la 7 metri şi a readus echipa cărăşeană în avantaj, 6-7. Alina Cristea a recuperat o minge din apropierea semicercului propriu şi a plecat pe contraatac la poarta timişoreană, Oana Ţurlea (portarul echipei timişorene) având o primă intervenţie salvatoare, evitând golul. Vizitatoarele au rămas în inferioritate numerică, Claudia Baldovin fiind eliminată (două minute), Carla Puta restabilind egalitatea, 7-7. Ţurlea s-a remarcat din nou în poarta Timişoarei, opunându-se golului la aruncarea Claudiei Baldovin (revenită în  joc după expirarea celor două minute de eliminare). În urma unei aruncări de la 7 metri reuşită de Adriana Voina, din minutul 13 vizitatoarele au preluat conducerea pe tabela de marcaj, 7-8.
Baldovin a remarcat-o, din nou, pe Ţurlea, portarul echipei timişorene evitând un nou gol în plasa porţii gazdelor. Doina Picu a egalat, 8-8, iar pe atacul echipei vizitatoare, Baldovin a trimis mingea, pentru prima dată în acest meci, în bara porţii timişorene.
La următorul atac al Timişoarei, Doina Picu aruncă în bară şi, la aceeaşi fază, Alina Marin a înscris, reuşind să aducă, pentru prima dată în acest meci, echipa Timişoarei în avantaj, 9-8. Reşiţencele au irosit încă două bune oportunităţi de a egala şi a se desprinde, Alina Cristea şi Beatrice Kovari aruncând mingea, pe rând, în bara porţii adverse. Alina Cristea a egalat, 9-9, dar Mădălina Istrate a readus Timişoara în avantaj, 10-9. Carla Senciuc a semnat desprinderea echipei gazdă la două puncte în faţa vizitatoarelor, 11-9, reuşind un gol norocos, portarul reşiţencelor, Andra Ioţa, atingând mingea.
Alina Cristea a redus diferenţa, 11-10, Mariana Şunei a refăcut două lungimi între cele două echipe, iar Alina Cristea a înscris pentru vizitatoare, 12-11. Mădălina Istrate a înscris pentru 13-11, iar Oana Ţurlea a salvat la aruncarea Adrianei Voina, Alina Cristea reducând la o lungime diferenţa, 13-12.
Carla Puta a înscris şi a făcut 14-12. Au urmat intervenţii ale celor doi portari aflaţi între buturile celor două echipe, după care, arbitrul a oferit aruncare de la 7 metri Reşiţei ca urmare a unui fault comis de Mariana Şunei, handbalista timişoreancă primind şi două minute eliminare de pe terenul de joc, ca urmare a unui fault comis asupra unei adversare. Aruncarea de la 7 metri a fost fructificată de Adriana Voina, 14-13. Mădălina Istrate a marcat pentru Timişoara, echipa gazdă fiind în inferioritate numerică, 15-13, Adriana Voina a făcut 15-14 şi, tot în inferioritate numerică, Timişoara a înscris prin Alina Marin, 16-14. Carla Puta a distanţat, pentru prima dată în acest meci, la trei puncte, echipa Timişoarei, 17-14, în minutul 27. Adriana Voina a evidenţiat-o din nou pe Oana Ţurlea, portarul echipei gazdă opunându-se golului prin intervenţia sa.
Alexandra Bucur, de pe extrema dreaptă, aflată în unghi aproape imposibil, a înscris în poarta apărată de Oana Ţurlea şi a refăcut diferenţa de două puncte pe tabela de marcaj, 17-15. Din aruncare de la 7 metri, Adriana Voina a marcat, scorul devenind 17-16 pentru Universitatea Timişoara. Mădălina Istrate a marcat ultimul gol al Timişoarei în prima repriză a jocului, 18-16, iar Alina Cristea a stabilit rezultatul la pauză, 18-17 în favoarea gazdelor.


Repriza secundă a început cu o aruncare în bara transversală a porţii timişorene, autoare fiind Adriana Voina. Alina Crapciu-Cioriciu a înscris primul gol al echipei timişorene, în repriza a doua, 19-17. Prin aruncarea Dianei Boriceanu, portarul echipei timişorene, Oana Ţurlea, s-a remarcat printr-o nouă intervenţie care a menţinut, pentru scurt timp, avantajul de două puncte al Timişoarei, în faţa Reşiţei.
În minutul 33, Alina Crapciu-Cioriciu a restabilit diferenţa de trei puncte a Timişoarei, 20-17. Pe atacul echipei reşiţene, Alina Cristea a trimis din nou mingea în bara transversală, după care arbitrul a acordat 7 metri pentru Reşiţa, aruncare pe care Adriana Voina a ratat-o. Atacul echipei timişorene a fost ratat, nesoldându-se cu punct pe tabela de marcaj, la următoare fază, pe atac, Adriana Voina a trimis mingea în bara porţii adverse (la rădăcina barei).
Doina Picu a primit eliminare două minute, iar Alina Cristea a marcat, scorul păstrându-se în favoarea gazdelor, 20-18. Mădălina Istrate a refăcut diferenţa de trei puncte în favoarea timişorencelor, aflate în inferioritate numerică, 21-18.
Au urmat două goluri ale Alinei Crapciu-Cioriciu, scorul devenind favorabil gazdelor, care se desprindeau, pentru prima dată în acest joc, la patru, respectiv cinci puncte în faţa adversarelor sale, 22-18 şi 23-18. Oana Ţurlea a mai bifat o intervenţie salvatoare la aruncarea Claudiei Baldovin, după care, portarul Reşiţei, Delia Roman, s-a opus golului, după aruncarea Mădălinei Istrate.
Oana Ţurlea s-a impus din nou, intervenind salvator la aruncarea unei adversare, după care, arbitrul apreciează fault al Mădălinei Istrate la o adversară, Istrate a fost eiminată temporar (două minute) de pe terenul de joc, s-a acordat aruncare de la 7 metri pentru Reşiţa, iar Alexandra Dinu a ratat aruncarea, scorul rămânând mai departe, în minutul 38, 23-18, favorabil gazdelor.
Alina Cristea a înscris cu mult noroc, 23-19, portarul Ţurlea atingând mingea. Mariana Şunei a mai adus un punct în dreptul Timişoarei, 24-19, iar Alina Cristea a micşorat diferenţa, 24-20. Alexandra Dinu a executat aruncarea unei mingi în bara din stânga Oanei Ţurlea, iar din minutul 42, Timişoara conducea cu 25-20, prin golul marcat de Alina Crapciu-Cioriciu, câteva momente mai târziu, Alina Marin înscriind pentru 26-20, distanţând echipa Timişoarei, pentru prima dată în acest meci, la şase puncte de universitarele reşiţene.
În faţa acestei situaţii, Universitatea Reşiţa a solicitat time-out, iar la revenirea pe parchetul de joc pentru reluarea disputei, Alina Crapciu-Cioriciu, în minutul 44, a majorat diferenţa de scor, aducând universitarele timişorene, pentru prima dată în acest meci, la şapte lungimi de echipa din Banatul Montan, 27-20. Alina Cristea a marcat, din bara din dreapta portarului gazdelor, mingea a poposit în plasa porţii timişorene, 27-21.
Doina Picu şi Mariana Şunei au evidenţiat-o pe Delia Roman, portarul echipei reşiţene intervenind la aruncările celor două adversare şi evitând două noi goluri în poarta echipei sale, Roman opunându-se golului şi la aruncarea Carlei Puta. Arbitrul a acordat 7 metri Timişoarei, iar Alina Marin a înscris pentru 28-21. Oana Ţurlea a avut o nouă intervenţie, iar Adriana Voina a marcat pentru Reşiţa, scorul devenind 28-22.
Din minutul 48, Timişoara a revenit la diferenţa de şapte puncte, Mădălina Istrate înscriind pentru 29-22. Andrada Stamin a punctat pentru Reşiţa, 29-23. A urmat o bună intervenţie a portarului Reşiţei, la aruncarea Alinei Marin, după care universitarele reşiţene au rămas în inferioritate numerică, Diana Boriceanu fiind eliminată temporar (două minute) din joc, iar echipa Timişoarei a executat aruncare de la 7 metri pe care a transformat-o în punct, Alina Marin, 30-23. La acestă aruncare de la 7 metri, antrenorul echipei cărăşene, Cristian Busuioc, a făcut apel la portarul Alexandra Popescu, pentru a apăra 7 metri, înlocuind-o pe Delia Roman în poarta echipei cărăşene.
A urmat aruncare de la 7 metri pentru Reşiţa, Adriana Voina executând în „transversală”. Oana Ţurlea a reuşit o nouă bună intervenţie la aruncarea Andradei Stamin, după care, Carla Puta a distanţat Timişoara la opt lungimi de Reşiţa, 31-23.
A urmat o perioadă de revenire a reşiţencelor, Alina Cristea, Alexandra Dinu, Claudia Bladovin şi Adriana Voina, marcând pentru Reşiţa, 31-24, 31-25, 31-26 şi 31-27. Din aruncarea de la 7 metri, Alina Marin a punctat pentru Timişoara, 32-27, iar din minutul 58, Adriana Voina a înscris cel de-al 28 gol al echipei vizitatoare, scorul devenind 32-28. Ultimele două goluri ale jocului au fost marcate de Mariana Şunei (pentru Timişoara), 33-28 şi Diana Boriceanu (pentru Reşiţa), 33-29.


Marcatoarele golurilor pentru C.S. Universitatea de Vest Timişoara au fost: Alina Marin (8 goluri), Mădălina Istrate (6 goluri), Alina Crapciu-Cioriciu (6 goluri), Carla Puta (5 goluri), Mariana Şunei (4 goluri), Doina Picu (3 goluri) şi Carla Senciuc (un gol). Pentru C.S. Universitatea Reşiţa au marcat: Alina Cristea (12 goluri), Adriana Voina (10 goluri), Diana Boriceanu (două goluri), Alexandra Dinu (două goluri), Claudia Baldovin (un gol), Andrada Stamin (un gol), Alexandra Bucur (un gol).
Astfel, C.S. Universitatea de Vest Timişoara a obţinut un succes de răsunet în faţa ocupantei locului doi în clasamentul seriei B, echipa de handbal feminin a Timişoarei nemaiobţinând vreun punct pe terenul ei propriu, în faţa Reşiţei, din ediţia 2011-2012, atunci când, statisticile consemnează un rezultat de egalitate, la Timişoara, între cele două formaţii din Banat, 25-25. De atunci, până la această victorie a Timişoarei, studentele din Banatul de câmpie au fost învinse de fiecare dată pe propriul teren de universitarele reşiţene, 22-26 (ediţia 2012-2013), 22-27 (ediţia 2013-2014), 26-35 (ediţia 2014-2015) şi 25-32 (ediţia 2015-2016).

     
La finalul meciului, antrenorul secund al echipei C.S. Universitatea de Vest Timişoara, Emil Constantinescu, a declarat următoarele pentru săptămânalul TIMIŞOARA: „Pot să spun că a fost un meci trăit cu o intensitate maximă. Am întâlnit o echipă candidată la promovare, o echipă foarte bună, disciplinată, de locul întâi. Am plecat cu şansa a doua la începutul meciului, dar, datorită mobilizări echipei, având în vedere că de data asta ne-au ajutat cele trei jucătoare cu experienţă, Marin , Cioriciu şi Picu, completând cu dorinţa tinerelor, am demonstrat că se poate. Deci, unitatea astăzi a funcţionat. Portarul Oana Ţurlea ne-a ajutat nesperat de bine şi suntem mulţumiţi că am reuşit această figură frumoasă. Cred că partea centrală (centrul) a echipei Timişoarei a dus greul astăzi, pentru că adversarele au avut două jucătoare foarte bune, care aruncă şi de la nouă metri, aruncă din orice poziţie, şi, acolo a fost partea mai grea. Extremele nu au avut probleme, ne-am apărat bine. Eu sper să continuăm parcursul, cel puţin la fel de bine, dacă nu foarte bine. Ne dorim o victorie în jocul din etapa viitoare, dar vom vedea cât vom reuşi”.
Antrenorul principal al echipei C.S. Universitatea Reşiţa, Cristian Busuioc, a declarat următoarele pentru săptămânalul TIMIŞOARA: „Din păcate, nu am evoluat deloc cum ne-am fi dorit. Astăzi am ratat nepermis de mult, în apărare au fost culoare foarte mari, am lăsat echipa Timişoarei să se desprindă chiar la şapte, opt goluri, în repriza a doua. Acolo s-a pierdut meciul. În schimb, spun eu că, dacă n-am fi avut acele ratări, probabil că alta ar fi fost soarta jocului pe finalul de partidă, când a părut că putem să revenim un pic. Duş rece pentru noi! Dacă am fi învins, am fi trecut pe poziţia întâi a clasamnetului, în schimb, astăzi, ce am observat eu din joc, echipa Timişoarei a fost mult mai motivată şi mult mai concentrată pe joc şi, se pare că, pe fondul unei relaxări pentru că eram consideraţi favoriţi, am pierdut acest meci. Am făcut un joc slab, azi, la Timişoara şi, sper eu ca acest duş rece să ne trezească şi să continuăm cu victorii, pentru că ar fi păcat de parcursul bun pe care l-am avut în turul campionatului. Echipa Timişoarei a prezentat pentru acest joc, handbaliste cu experienţă, care au evoluat şi în Liga Naţională. E drept că, poate în ultimul timp nu se antrenează la fel ca şi celelalte colege tinere, dar, zic eu că experienţa lor, într-adevăr a contat astăzi în economia jocului”.


În urma acestui rezultat, C.S. Universitatea de Vest Timişoara are un total de 6 puncte şi se menţine pe locul 10 în clasamentul diviziei A, Seria B. După 11 meciuri susţinute în seria de vest a celui de-al doilea eşalon de handbal feminin al României, universitarele timişorene au două victorii şi nouă înfrângeri.
Etapa viitoare, C.S. Universitate de Vest Timişoara va evolua în deplasare, împotriva echipei A.C.S. Crişul Chişineu-Criş, duminică, 19 februarie.
C.S. Universitate Reşiţa a rămas cu 30 puncte în urma acestei evoluţii, ratând trecerea pe primul loc în clasamentul seriei B, pentru aceasta, fiindu-i suficient şi un rezultat de egalitate la Timişoara, punctul obţinut propulsând-o lider, în locul echipei C.S.M. Slatina, echipă care nu a evoluat în această etapă din lipsă de adversar, oltencele având tot 30 puncte. 
Etapa viitoare, universitarele cărăşene vor evolua pe teren propriu, împotriva echipei S.C. Mureşul Tg. Mureş, duminică, 19 februarie.


Tot în etapa a XV-a a divizei A, Seria B, alături de jocul prezentat mai sus, s-au mai disputat meciurile: C.S. Extrem Baia Mare - C.S.U. Oradea 32-33, A.C.S. SEPSI-SIC Sf. Gheorghe - A.C.S. Crişul Chişineu-Criş 38-30 şi Naţional Braşov - C.S. Dacia Mioveni 26-22.
Clasamentul seriei B se prezintă astfel: locul întâi, C.S.M. Slatina (30 puncte, 352 goluri marcate, 234 primite), locul doi, C.S. Universitatea Reşiţa (30 puncte, 372 goluri marcate, 308 goluri primite), locul trei, C.S. Minaur Baia Mare (27 puncte), locul 4, S.C. Mureşul Tg. Mureş (21 puncte, 308 goluri marcate şi 285 primite), locul cinci, C.S.U. Oradea (21 puncte, 360 goluri marcate, 360 primite), locul şase, Naţional Braşov (18 puncte), locul şapte, C.S. Extrem Baia Mare (15 puncte), locul opt, A.C.S. SEPSI- SIC Sf. Gheorghe (10 puncte), locul nouă, C.S. Dacia Mioveni (9 puncte), locul 10, C.S. Universitate de Vest Timişoara (6 puncte), locul 11, A.C.S. Crişul Chişineu-Criş (un punct).
Etapa viitoare se vor disputa meciurile, C.S.M. Slatina - C.S. Minaur Baia Mare,  C.S. Universitate Reşiţa - S.C. Mureşul Tg. Mureş, A.C.S. Crişul Chişineu-Criş - C.S. Universitate de Vest Timişoara şi C.S. Dacia Mioveni - A.C.S. SEPSI-SIC Sf. Gheorghe. Etapa a XVI-a a diviziei A, Seria B, va avea loc duminică, 19 februarie.


Cornel Seracin