Etapa a doua a ligii secunde de fotbal a României a început cu un meci în devans, vineri, 12 august, pe gazonul stadionului Municipal din Râmnicu Vâlcea echipele C.S.M. Râmnicu Vâlcea şi A.S.U. Politehnica Timişoara au deschis confruntările etapei, încheind, după 90 de minute de joc, la egalitate, 0-0.
Cu câteva schimbări în primul „unsprezece”, echipa pregătită de Sorin Brîndescu a reuşit să arate că eşecul din prima etapă, înfrângerea 3-4 în faţa echipei din Târgovişte, pe gazonul stadionului „Dan Păltinişanu”, a fost doar o întâmplare nefericită, venită pe fondul unei relaxări în jocul debutului „studenţilor” în Liga a doua.


Echipa timişoreană a început curajos în „Zăvoi”, arătând multă siguranţă în joc, iar în minutul 9, Gălan a irosit o bună oportunitate de a marca, mingea trimisă de el cu o lovitură de cap, a fost respinsă de pe linia porţii de către un fotbalist al gazdelor. Echipa vâlceană a arătat primele intenţii de a marca prin noii legitimaţi în lot, Cristea și Dina, cei doi fotbalişti, foşti prim-divizonari, nereuşind să-l înfrângă pe portarul timişorenilor Mitrea.
În prima repriză, remarcăm ocazia vâlcenilor prin O. Vasile, lovitura sa cu capul dintr-o poziţie bună, trimiţând balonul peste poarta echipei bănăţene. Centrarea, la această ratare, a venit de la Dumitraşcu.
În minutul 37, după o pasă a lui Blănaru către Dănăricu, în careu, aduce şutul ultimului, dar portarul vâlcean a respins în corner.
În minutul 40, gazdele au reclamat un henţ în careu, Gălan, se pare că, a avut o intervenţie cu mâna în urma şutului puternic al lui Geantă, arbitrul dictând lovitură liberă pentru gazde de la marginea careului de 16 metri, lovitura liberă fiind expediată de Stana peste „transversală.”
Până la finalul primelor 45 de minute de joc, mai remarcăm o fază fixă a lui Stana, mingea fiind respinsă şi cartonaşul galben arătat lui Ştefanovici (minutul 43), după un faul asupra lui Cârstea.


În repriza secundă, chiar în primele minute (minutul 50), Dănăricu la deschis foarte bine pe Blănaru, dar acesta a ratat un atac periculos. În minutul 52, Pîrvulescu a primit un cartonaş galben, iar Taub a încercat poarta vâlceană, mingea expediată de el trecând peste bara transversală.
În minutul 70, Cîrstea a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, dar Telescu a respins din fața porții, în corner. După un fault asupra lui Blănaru, Dumitraşcu a primit, în minutul 75, cartonaşul galben. În minutul 76, Ceapă a irosit o bună ocazie de a deschide scorul în favoarea gazdelor, şutul său de la 25 metri de poarta oaspeţilor, lateral dreapta, neaducând schimabrea scorului.
În minutul 79, are loc cea mai mare oportunitate de a marca pentru timişoreni. Mădălin Stancu, nou intrat în echipa Timişoarei, a expediat un şut din interiorul careului gazdelor, dar balonul nu a prins cadrul porţii vâlcene. În minutul 80, gazdele au replicat. Pîrvulescu a prins o lovitură de cap, însă minge a sărit în faţa porţii timişorene şi apoi a ieşit în afara cadrului porţii lui Mitrea.


„Un rezultat echitabil, din punctul meu de vedere. E adevărat, noi am fost mai atenți să nu greșim în apărare, ei au avut o posesie mai bună și o dominare, dar fără să ne pună mari probleme. Doar pe final, în ultimele zece minute, am făcut noi pasul prea în spate, astfel că și-au creat câteva situații de a înscrie. Totuși, mai multe ocazii am avut noi, atât în prima repriză, cât și în a doua, am avut câteva contraatacuri, iar unele se puteau chiar finaliza cu gol, dacă am fi fost puțin mai inspirați”, a declarat, la finalul meciului, potrivit druckeria.ro, antrenorul echipei A.S.U. Poli, prof, Sorin Brîndescu.


„Debutul de pe propriul teren nu a fost unul foarte bun, pentru că ne doream un succes. Mă așteptam la mai mult după meciul de la Arad, unde am jucat bine și am luat un punct important. Am început mai slab prima repriză, poate a fost și tracul debutului pe propriul teren. Le-am dat șansă timișorenilor în două-trei ocazii. Apoi am echilibrat și puteam noi marca. A doua repriză a fost mai bună pentru noi, A.S.U. a mizat doar pe contraatac. Am avut trei-patru ocazii bune de a puncta, dar nu a venit un gol care să ne dea mai multă liniște. Am avut și un penalty, eu așa cred, hențul a fost în careu, dar dacă arbitrul a decis altfel nu avem ce face. Până la urmă, ne alegem cu un punct, orice punct este bun având în vedere că este un campionat lung. Nu ne rămâne decât să ne revanșăm în etapa viitoare și să aducem toate punctele”, a declarat, potrivit site-ului oficial al gazdelor, csmrmvl.ro., Ionel Gane, antrenoru echipei C.S.M. Râmnicu Vâlcea.


La finalul celor 90 de minute de joc, scorul a fost alb, 0-0, A.S.U. Politehnica Timişoara obţinând un punct de aur în fief-ul unei echipe ce are experienţă îndelungată în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării. Pentru „studenţi” a fost primul punct obţinut în Liga  II-a, în ediţia 2016-2017, evoluţia lor, pe gazonul stadionului Municipal din Râmnicu Vâlcea, fiind una ce le-a fortificat moralul pentru viitoarele confruntări din această ediţie a ligii secunde de fotbal a ţării.


Echipele de start au fost:
C.S.M. Râmnicu Vâlcea: Muțiu – Samson, Dumitrașcu, Pîrvulescu (cpt.), Neag – Oct. Vasile, C. Cristea, D. Stana (minutul 78, Pîrvu), Cîrstea (minutul 78, Georgescu) – Geantă, Dina (minutul 65, Ceapă). Antrenor, Ionel  Gane.
A.S.U. Politehnica Timişoara: Mitrea – Stefanovici, Gălan (cpt.), Telescu, Taub – Motreanu (minutul 62, Mărgărit), Bilia, D. Constantinescu (minutul 78, Stancu), P. Niță – Dănăricu (minutul 72, Giuricici), Blănaru. Antrenor, Sorin Brîndescu.
Arbitrii jocului au fost, Mircea Ardelean (centru), Bogdan Dragoş (asistent), Constantin Cantemir (asistent). Cartonaşe galbene au fost arătate pentru, Ştefanovici, Motreanu şi Telescu (de la A.S.U. Poli), Pîrvulescu şi Dumitraşcu (de la C.S.M. Râmnicu Vâlcea).


Iată şi celelalte rezultate înregistrate în cea de-a doua etapă a ligii secunde de fotbal a României: F.C. Academica Clinceni-A.C.S. Berceni 5-0; F.C. Chindia Târgovişte-C.S. Balotești 1-0; A.C.U. Foresta Suceava-A.C.S. U.T.A. „Bătrâna Doamnă” 0-2; A.C.S. Dacia Unirea Brăila-C.S. Unirea Târlungeni 2-0; C.S. Metalul Reșița-A.F.C. Dunarea 2005 Călăraşi 0-4; C.S. Mioveni-C.S. F.C. Olimpia 2010 Satu Mare 1-0; C.S. Șoimii Pâncota-A.C.S. Sepsi OSK Sfantul Gheorghe 0-7; C.S. Lucefărul Oradea-C.S. Afumați 1-0. Meciul S.C. F.C. Braşov S.A-C.S. Juventus București se va juca mâine.
Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timişoara va evolua pe teren propriu, împotriva  echipei A.C.S. Foresta Suceava.

Cornel Seracin
Foto: sspolitehnica.ro