Cea de-a XXVIII-a etapă din Liga a III-a, Seria IV a găsit echipa A.S.U. Poli Timişoara la Işalniţa, „studenţii” evoluând aici împotriva echipei C.S. Universitatea II Craiova. Nu i-a fost uşor echipei bănăţene cu tânăra trupă olteană, deşi, acesteia i-au lipsit fotbaliştii de la prim-divizonara omoloagă.
După cele 90 de minute de joc, echipa timişoreană a încheiat cu bine jocul, impunându-se cu rezultatul de 2-1 în faţa echipei craiovene, prin această reuşită, „studenţii” asigurându-şi promovarea în Liga a II-a, cu două etape înainte de încheierea ediţiei 2015-2016 a celei de-a treia ligii de fotbal a ţării.


Începutul de meci a fost unul foarte decis pentru echipa bănăţeană, „studenţii” antrenaţi de Sorin Brîndescu atacând poarta echipei oltene, prin Taub şi Vucea, dar fără rezultat în ceea ce priveşte dezgheţarea scorului.
Deşi mai mult în ofesinvă în primele patru minute ale reprizei, A.S.U. Poli primeşte gol la capătul primei acţiuni a echipei C.S. Universitatea II Craiova. În minutul 5, Surugiu a expediat un şut plasat, de la aproximativ 25 metri, la poarta lui Fişteag, portarul echipei bănăţene fiind învins. Oltenii conduceau cu 1-0.
După gol, replica echipei timişorene a venint în minutul 13, atunci când, după o lovitură liberă de la aproximativ 40 metri de poarta Dică, executată din lateral dreapta de Birău, minge a ajuns prin deviere la Gălan, care dintr-o bună poziţie a trimis mingea peste poarta oltenilor, dar arbitrul a semnalizat offside.
În minutul 15,  Vucea a pătrus pe flancul stâng, mingea a fost scoasă pentru şutul lui Codrea, mijlocaşul timişorenilor expediind balonul, de la aproximativ 20 de metri de poarta gazdelor, puţin pe lângă vinclu. În minutul 17, aflat pe partea dreaptă, Ştefanovici a centrat mingea pentru lovitura de cap a lui Codrea, mijlocaşul echipei bănăţene trimiţând în bara transversală.
Echipa timişoreană a avut moment bune în joc, menţinând mingea în jumătatea adversă de teren, presând echipa gazdă în propria jumătate a terenului, forţând tinerii fotbalişti olteni să comită greşeli individuale. Publicul timişorean a fost prezent la acest joc (aproximativ 100 de susţinători ai lui A.S.U.), susţinându-şi, din tribune, favoriţii.
În minutul 26 se petrece o greşeală în defensiva lui A.S.U., Neacșu rămânând față în față cu Fișteag, portarul timișorenilor opunându-se golului, a respins în corner. În minutul 28, Fişteag a ieşit din careu pentru a degaja mingea, dar greşeşte pasa şi mingea a ajuns la Neacşu, mijlocaşul oltenilor nereuşind să găsească spaţiul porţii goale. În minutul 34, Surugiu a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, mingea a ajuns la Drăghici, care, din lovitură cu capul, a trimis pe transversală, de aici mingea poposind în out de poartă.
În minutul 37,  Birău a executat un corner de pe partea stângă, direct pe spaţiul porţii, dar portarul echipei oltene a îndepărtrat pericolul. În minutul 43, la capătul unei faze prelungite în atac de echipa olteană, Surugiu a finalizat cu un şut expediat din marginea careului, mingea trecând pe lângă stâlpul din dreapta lui Fişteag.
Prima repriză s-a încheiat cu o ratare pentru A.S.U., în minutul 45, Birău a executat o lovitură liberă din  lateral dreapta, Bilia trimiţând balonul cu capul, milimetric pe lângă poarta lui Dică. Prima repriză s-a încheiat cu avantajul echipei gazdă, la capătul a 45 de minute de fotbal animat, în care, potrivit relatărilor de la faţa locului, echipa timişoreană s-a aflat mai mult în posibilitatea de a înscrie, dar echipa gazdă a arătat că a intrat în acest joc cu lecţia contraatacului bine învăţată.


La cinci minute de la începerea reprizei a doua, în minutul 50, după un corner executat de Birău, de pe partea dreaptă, Bilia a marcat cu capul, sub transversală, din opt metri de poarta olteană. Scorul devenea egal, 1-1.
Au urmat minute bune în jocul echipei vizitatoare. În minutul 53, Vucea a câştigat un duel cu Vlădoiu, purtat pe flacul stâng, iar din unghi, a trimis mingea în plasa laterală. În minutul 60, Birău a executat o lovitură de colţ, mingea a ajuns la Todorov, care, printr-o lovitură cu capul, a trimis-o pe spaţiul porţii lui Dică, portarul echipei gazdă reţinând-o.
Potrvit relatărilor de la faţa locului, oaspeţii au pus stăpânire pe jumătatea de teren a gazdelor, având moment de joc foarte bune. În minutul 75, A.S.U. Poli a reuşit să înscrie. Taub a prins o minge la marginea careului de 16 metri, a pătruns în careu şi a înscris printr-un şut la colţul lung. Scorul era favorabil oaspeţilor, 1-2.
Până la fluierul de final al arbitrului, ar mai fi de consemnat două ocazii bune de a înscrie, una pentru gazde şi una pentru oaspeţi. În minutul 85, Sulea ajunge faţă în faţă cu Dică şi lobează mingea peste portarul gazdelor, mingea trecând peste poartă. În minutul 87,  gazdele au, după foarte mult timp, o prelungită acţiune de atac, finalizată cu şutul lui Armăşelu, de la aproximativ 20 metri de poarta lui Fişteag, pe centru, dar portarul echipei vizitatoare nu a avut probleme.
Oltenii au avut posesia balonului în ultimele minute ale jocului, dorind egalul, dar cei care au încheiat jocul în ofensivă au fost timişorenii care au plecat de la Işalniţa cu trei puncte decisive în obţinerea dreptului de a evolua în anul competiţional 2016-2017 în Liga a II-a.


Echipele de start au fost:
C.S. Universitatea II Craiova: Dică – Vlădoiu (minutul 62, Ghincea), Dina, Drăghici, Luca – Screciu (minutul 80, Armăşelu), Hodea, Florea (cpt.), Neacșu (minutul 55, Zbonea)– Iuga (minutul 62, Căpăţână), Surugiu. Antrenor, Bogdan Vrăjitoarea.
A.S.U. Poli Timişoara: Fișteag – Ștefanovici, Gălan  (cpt.), Todorov, Taub – Bilia – Birău (71, Sulea), Codrea (55, Țugui), Giuricici, Vucea (66, Ghinescu) – Bădăuță (84, Stancu). Antrenor, Sorin Brîndescu.
Arbitrii jocului au fost, Robert Avram (centru) – Vasile Pânzaru (asistent), Andrei Pavel Cojocaru (asistent). A fost acordat un singur cartonaş galben, lui Giuricici, de la A.S.U. Poli.


Acest rezultat de 2-1 în favoarea echipei A.S.U. Politehnica Timişoara, coroborat cu înfrângerea, pe teren propriu, a echipei C.S. Performanţa Ighiu de către C.S.M. Lugoj, lugojenii impunându-se cu 1-0 prin reuşita lui Poiană, aduce echipei timişorene distanţarea la patru puncte de urmăritoarea din judeţul Alba, studenţii acumulând 58 puncte şi consolidându-şi locul întâi în clasamentul seriei. Echipa din Ighiu mai are un singur joc de disputat, în ultima etapă urmând să nu evolueze datorită numărului impar al echipelor din această serie.


Iată şi celelalte rezultate înregistrate în Seria IV, Liga III, în etapa cu numărul XXVIII: C.S. Pandurii II Lignitul Târgu Jiu – C.S. Minerul Motru 5-2, C.S. Naţional Sebiş – A.C.S.O. Filiaşi 1-1, C.N.S. Cetate Deva – C.S. Millenium Giarmata 2-2, C.S. „Nuova Mama Mia” Becicherecu Mic – A.S. Măgura Cisnădie 0-2, C.S. Ineu – C.F. Metalurgistul Cugir 1939 1-0. Echipa F.C. Hunedoara nu a evoluat în această etapă din cauza numărului impar al echipelor din serie.


Primele trei locuri din clasamentul seriei sunt ocupate, în ordine, de A.S.U. Poli (58 puncte), C.S. Performanţa Ighiu (54 puncte), C.F. Metalurgistul Cugir 1939 (51 puncte). Ultimele trei locuri sunt ocupate de, 13. A.C.S.O. Filiaşi (20 puncte, golaveraj, minus 24), 14. C.S. Millenium Giarmata (20 de puncte, golaveraj, minus 25), 15. C.S. Minerul Motru (18 puncte).
Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timişoara va evolua pe teren propriu, gazonul stadionului „Ştiinţa”, împotriva echipei de pe locul 10 în clasamentul seriei, C.S. „Nuova Mama Mia” Becicherecu Mic. Jocul va avea loc marţi, 24 mai, cu începere de la ora 19.

 
Celelalte jocuri ale etapei cu numărul 29 sunt, C.S. Pandurii II Lignitul Târgu Jiu - F.C. Hunedoara, C.S.M. Lugoj – C.S. Ineu, C.F. Metalurgistul Cugir 1939 - C.N.S. Cetate Deva, C.S. Millenium Giarmata – C.S. Universitatea II Craiova, C.S. Minerul Motru - A.S. Măgura Cisnădie, A.C.S.O. Filiaşi - C.S. Performanţa Ighiu.


Cornel Seracin
Foto: Emanuel Iliesi