Meciul dintre Voinţa Maşloc şi Ripensia Timişoara din etapa a XIV-a a Ligii a IV-a, Timiş, a înregistrat un istoric dramatic. După două reprize diametral opuse prin evoluţia scorului, dar şi prin evoluţia din teren, fruntaşele judeţului Timiş s-au mulţumit să încheie cele 90 de minute de joc la egalitate, 3-3, pe gazonul terenului din satul Covaci, localitatea în care Voinţa îşi dispută meciurile considerate a fi pe teren propriu.

Antrenorul “ripensist”, Cosmin Stan, spre deosebire de aşezarea de până acum a echipei sale în teren (4-3-3), a preferat pentru acest joc formula 3-5-2, căpitanul Adrian Popa jucând un inedit rol de fundaş central în echipa timişoreană, Mediop şi Nanu jucând bine rolurle lor de atacanţi consacraţi pe acest post.

Cei doi atacanţi ai Ripensiei şi-au făcut datoria în jocul de la Covaci, împotriva echipei Voinţa Maşloc, lideră în “D”-ul timişean, marcând în minutele 12, 33 şi 45. Astfel, primul gol al jocului a venit în urma unei incursiuni în viteză a lui Mediop, incursiune la finalul căreia atacantul timişorean a intrat în careu şi, cu un şut puternic, l-a determinat pe portarul gazdelor să resingă mingea în faţă, Nanu înscriind primul gol al meciului.

Cel de-al doilea gol a fost reuşit de Mediop, atacantul oaspeţilor marcând la finalul unui contraatac. Tot Mediop a stabilit rezultatul la pauză, 0-3, marcând un gol la capătul unei lovituri de colţ.

Repriza secundă arată o cu totul altă faţă din partea celor două echipe. Ripensia a cedat, poate, sigură de obţinerea celor trei puncte, apărarea timişorenilor arătând că nu are destulă rezistenţă pentru a putea duce un meci greu până la capăt, nefiind destul de pregătită pentru a conserva un rezultat favorabil.

În minutul 55, Şchiopu înscrie primul gol al gazdelor. În minutul 73, Magdaş reuşeşte să apropie Voinţa la un gol în spatele Ripensiei, iar, în minutul 82, penalty-ul executat de portarul gazdelor, Amarinei, aduce egalitatea la scor, 3-3, lovitura de la 11 metri fiind acordată gazdelor ca urmare a unui fault săvârşit de Luca asupra unui fotbalist de.al Voinţei.

Meciul se încheie cu rezultatul final de 3-3, iar Ripensia Timişoara coboară un loc în clasamentul Ligii a IV-a, Timiş, situându-se pe poziţia a treia, după Voinţa Maşloc (locul 1) şi A.C.S. Politehnica II Timişoara (locul 2), având 32 puncte, la fel ca şi A.C.S., dar “studenţii” au faţă de “ripensişti” avantajul victoriei în meciul direct. 

Etapa viitoare, Ripensia Timişoara va evolua pe teren propriu, împotriva echipei A.C.S. Ghiroda.
Cornel SERACIN
Sursa foto: Facebook Ripensia Timișoara