B.C. Timba Timişoara a început noul an cu o evoluţie în faţa propriilor suporteri, pe parchetul sălii „Constantin Jude”, un meci ce a contat pentru sferturile de finală ale Cupei României, întâlnind în manşa I, tur, echipa B.C.M. U. Piteşti.
Timişorenii au început bine meciul. Tabela este deschisă cu un coş de trei puncte, reuşită a lui Mijatovici, după 1 minut şi aproape 20 de secunde de joc. Timba continuă evoluţia ascendentă, iar după alte două minute avea 8:0 pe tabela de marcaj. Oaspeţii au marcat primele puncte prin Fraseniuc (coş de trei puncte) , scorul fiind în minutul 7 şi 42 secunde, 8:3 pentru Timba. Cu aproape un minut înainte de încheierea primului sfert, oaspeţii egalează, 20:20, iar la finalul sfertului întâi se aflau în avantaj, 21:24.


Sfertul secund începe cu un coş  de trei puncte pentru oaspeţi, Kovaci este autorul lui, scorul devenind 0:3, cu încă un coş de două puncte reuşit de Miloşevici, oaspeţii distanţându-se, 0:5. Timba revine pe tabela de marcaj, iar cu puţin timp înainte de finalul sfertului scorul era egal, 19:19. Finalul sfertului doi aduce cele două echipe la egalitate, 21:21. La pauză, scorul general era favorabil echipei vizitatoare, 42:45.

  
În sfertul trei, cele două echipe merg succedându-se pe rând la conducere pe tabela de marcaj, o perioadă bună de timp. Timba preia conducerea cu 3:2 din minutul 6 şi 45 secunde, iar la scurt timp, printr-un coş de trei puncte al lui Mijatovici egalează din nou, după ce oaspeţii au punctat prin Sutalo (coş de trei puncte), scorul sfertului trei devenind din minutul 6 şi 20 de secunde 5:5. În continuare, Timba joacă curajos şi la finalul sfertului trei avea avantaj, 17:11, la scorul general era 59:56.


În sfertul patru, gazdele cedează pe tabela de marcaj, ultimul act este adjudecat de oaspeţi, 18:31, tot piteştenii învingând şi la scorul general, 77:87.


B.C. Timba Timişoara pierde prima manşă a turului pe teren propriu în faţa echipei din Piteşti, o fostă deţinătoare a Cupei României, la o diferenţă de 10 puncte, o diferenţă nu greu de remontat pentru „urşi” în partida retur ce va avea loc în 9 ianuarie la Piteşti.


Cornel Seracin