Consilierii PSD din orașul Ciacova au părăsit ședința de plen de miercuri, 22 martie, în care s-a dorit supunerea la vot a bugetului orașului pe anul în curs. Pe lângă faptul că Ciacova a rămas în continuare fără buget votat, gestul consilierilor social-democrați s-a răsfrânt și asupra altor proiecte importante pentru comunitate, cum ar fi cele privind reabilitarea Turnului de apărare (Cula) și a Pieței Cetății. Lipsa cvorumului necesar, în condițiile în care de la ședință a lipsit și un consilier PNL, Zoran Davidovici, a făcut ca toate aceste proiecte să fie amânate. 

Petru Filip, primarul orașului Ciacova, a catalogat gestul consilierilor PSD drept „un fel de boicot”: „Nu s-a putut vota nici unul dintre proiectele propuse pe ordinea de zi, pentru că s-a recurs la această metodă cu părăsirea sălii pentru a nu exista cvorumul necesar aprobării lor. Astfel, am ajuns în situația ca bugetul local, foarte important pentru noi, să nu poată fi aprobat și să nu fie aprobate și o serie de alte proiecte la fel de importante pentru orașul nostru”.

PSD are șapte consilieri în Consiliul Local al orașului Ciacova.

Anton BORBELY

P.S.

Ieri, însă, consilierii PSD au revenit la sentimente mai bune și au participat la o ședință extraordinară, convocată de primarul Petru Filip. „Se pare că, în cel de-al doisprezecelea ceas, consilierii PSD și-au dat seama de greșeala făcută, iar în ședința extraordinară de Consiliu Local de joi, convocată pentru dezbaterea unor proiecte care nu suportau amânare, au fost aprobate proiectele privind reabilitarea Turnului de apărare (Cula) și a Pieței Cetății. Sperăm că, în continuare, Dumnezeu le va da gândul cel bun și își vor da seama că, înainte de toate, trebuie să primeze interesele ciacovenilor și nu cele politice. Sper, de asemenea, ca în cel mai scurt timp să fie aprobat și bugetul local pentru anul 2017 și să ne putem apuca de treabă”, ne-a declarat Petru Filip, primarul orașului Ciacova.