Sorin Grindeanu nu a stat degeaba cât timp a fost viceprimar al municipiului Timișoara, iar acest lucru se vede abia după ce a plecat de acolo. În primul rând, numeroși funcționari din Primărie au fost „luați” de Sorin Grindeanu la Consiliul Județean Timiș. Iar migrația din Primărie continuă și acum, o dată cu ajungerea lui Sorin Grindeanu în funcția de prim-ministru al României.

Cel mai recent exemplu este cel al lui Daniel-Cristian Franțescu, fost (de acum) consilier la Biroul de Autorizări Activități Comerciale din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, care începând de miercuri a fost învestit („cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii”) în funcția publică de subprefect al județului Timiș.

Cristian Franțescu are 34 de ani, este de meserie jurist și membru ALDE. Ultimul subprefect al județului Timiș a fost Marrosy Zoltan, demis însă la 6 decembrie 2016 de premierul Dacian Cioloș, în urma unor declarații legate de autonomie.

Una caldă, una rece: tot în ședința de miercuri a Guvernului, premierul Sorin Grindeanu a semnat numirea în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației Naționale a fostului deputat PSD de Timiș, Petru Andea.

F. BONCEA