După ruperea USL, scandalul dintre PNL și PSD, mocnit până mai ieri, a erupt în toată splendoarea lui. În Timiș, neînțelegerile dintre liberali și social-democrați s-a mutat în jurul fotbalului. Mai precis, în jurul omului care va fi numit în conducerea echipei de fotbal ACS Poli Timișoara, după ce Sorin Grindeanu, cel care deținea un post în acest for, a devenit deputat, iar funcția de la club, vacantă.
Primarul Nicolae Robu ar dori să pună în această funcție un om de încredere, însă pesediștii nu doresc în ruptul capului ca postul pe care l-a ocupat reprezentantul lor să fie atribuit pe criterii politice. Cel puțin așa susține deputatul Sorin Grindeanu, care a făcut o declarație de presă în acest sens, după ce Nicolae Robu a lansat mai multe atacuri la adresa sa și a filialei județene a PSD.
„Atacul furibund al domnului Robu la adresa mea și a PSD Timiș nu are, ca de cele mai multe ori, substanţă și nici corespondent în realitate. Totul pornește de la jucăria electorală a domnului primar Robu, numită ACS Poli Timișoara, unde am avut un post de conducere. După plecarea mea în Parlament, postul a rămas vacant, iar acum domnul Robu încearcă să își impună un apropiat pe acea funcţie. PSD Timișoara respinge total această variantă și pe această cale doresc să îl informez pe domnul primar că nu vom vota nici un om politic pe acest post. Îi solicit domnului Robu să numească un om de fotbal, o fostă glorie a Politehnicii Timișoara. O altă variantă nu acceptăm sub nici o formă. Astfel de manifestări ale domnului primar nu se petrec pentru prima oară. Tentativele sale, reușite până acum, de politizare a sportului au început cu echipa de baschet BC Timișoara, unde președinte este viceprimarul Dan Diaconu, care ocupă și postul de președinte al PNL Timișoara, iar în conducerea echipei se află și alţi membrii marcanţi ai Partidului Naţional Liberal”, se arată în declarația de presă a deputatului social-democrat.

A. BORBELY