Candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei, Marian Constantin Vasile și-a prezentat echipa de specialiști, dar și obiectivele principale pe care le propune pentru situația în care va ajunge primar.

Marian Constantin Vasile spune că echipa sa, alcătuită din 21 de persoane, este una formată din „profesioniști adevărați”, dar că în spatele său stau „câteva sute de cetățeni vajnici și mai multe organizații civice”.

„Eu am ales să mă lupt pentru Timișoara, să mă lupt pentru acasă. Cred cu tărie că acasă merită mai mult. Și singura soluție pe care o văd și o întrevăd este cea a specialiștilor, a profesioniștilor curați, neaserviți care să muncească pentru cetățeni și pentru Timișoara, nu pentru grupurile de interese.

După cum am afirmat de mai multe ori, cred în șansa mea și a Timișoarei, aduc un mesaj de speranță timișorenilor și românilor. Sper că de aici, din Timișoara, va porni un mesaj puternic, că da, se poate, se poate și altfel: onest cinstit, neaservit și cu rezultate. […]

Am aproximativ 20% în sondaje. Poate este greu de înțeles sau crezut, dar toate informațiile mele credibile afirmă acest lucru, ceea ce cred că îi sperie pe mulți”, a afirmat Marian Constantin Vasile.

Marian Constantin Vasile a fost membru al PNL Timiș, consilier al fostului primar Nicolae Robu și administrator public al județului. În anul 2023, Alin Nica, președintele CJ Timiș, i-a retras cele mai importante atribuții, iar consilierii județeni au votat pentru desființarea postului de administrator public al județului. La momentul respectiv, Marian Constantin Vasile a spus că motivul retragerii atribuțiilor ar fi că „s-a luptat cu sistemul și cu structura organizațională a Consiliului Județean Timiș” și că a refuzat să accepte CV-uri trimise de membri ai PNL Timiș.