Reprezentanţii PMP Timiş în frunte cu avocatul Roxana Iliescu, preşedintele de partid filiala Timiş, au început demersul pentru demiterea preşedintelui CJT Titu Bojin. Motivaţia pentru demiterea lui Bojin o reprezintă "învinuirile aduse de DNA, subfinanţarea judeţului, lipsa proiectelor de dezvoltare şi incapacitatea de a atrage finanţare pentru Centrura de Sud". Partidul speră astfel să strângă 154.000 de semnături.

"Facem pe această cale un apel la decenţă! Este inadmisibil ca judeţul Timiş să fie reprezentat în continuare de către domnul Titu Bojin în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean, în contextul în care asupra preşedintelui CJT planează suspiciuni de comitere a unor infracţiuni asimilate corupţiei”, a declarat Roxana Iliescu, preşedintele PMP Timiş.

În replică, preşedintele CJT Titu Bojin, conform obişnuinţei de a se exprima într-o manieră plastică, a relatat următoarele:

”Nu cunosc pe nimeni de la PMP Timiş şi nu mă interesează listele de semnături. Ei să îşi cureţe mărul lor, să îl facă sănătos, apoi să discute de alţi pomi fructiferi care, de bine, de rău, dau roade. Deocamdată, ei doar spală mere”.

Campania a început de miercuri, 25.03.2015 şi se va desfăşura atât în mediul online cât şi pe teren. "Campania de strângere de semnături o facem în două moduri. În primul rând colegii noștri vor merge în teritoriu, vor discuta cu oamenii și vor strânge semnături în tabele speciale. A doua modalitate este cea online. Începând de mâine, va fi funcțională pe pagina de Facebook, o pagină specială pentru această acțiune care se va numi ‘Demite-l pe Bojin!’ (…) Vă anunț că vineri, în data de 27 martie, la ora 13 vom protesta în fața consiliului județean. Cu ocazia acestui protest vom depunem la registratură o cerere prin care o să solicităm președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, să ne informeze cu privire la proiectele depuse pe fonduri europene, proiectele inițiate pentru dezvoltarea județului, obiectivele pe care au înțeles să cuprindă în master planul de dezvoltare al județului și demersurile făcute în vederea obțineri de la Guvern pentru proiectele județului, în mod special Centura Sud, Spitalul Regional și aripa nouă a Spitalului de Copii”, a mai spus Roxana Iliescu.

Numărul de semnături care trebuiesc adunate reprezintă un sfert din persoanele care au drept de vot din Timiş, aproximativ 154.000 de semnături. Liderii PMP se arată însă încrezători, susţinând că internetul este forţa principală pe care se bazează.

Preşedintele CJT nu crede că demersul PMP are vreo şansă de reuşită, mai mult îi acuză că prin acest act Partidul Mişcarea Populară încearcă să-şi facă reclamă. „Dacă noi suntem peste 600.000 de oameni în judeţ, acum referendumul e cu 30 la sută, trebuie 200.000. Să se apuce să strângă şi când au ajuns la 200.000 să mă anunţe. Părerea mea e că nu au nicio şansă cu acest demers, doar atât să-şi mai facă reclamă, că în Timiş PMP nu s-a văzut sub nicio formă. Poate că acum încearcă să se mai spele de ruşine”, spune Titu Bojin.

Andreea VASILESCU