Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara este aproape plin cu pacienți infectați cu coronavirus. Acest lucru, după părerea mea, este cauzat de nerespectarea regulilor care se impun în această perioadă și pe care Ministerul Sănătății și factorii guvernamentali răspunzători le-au dat.
Continuăm să vedem la televizor tot felul de întruniri cu sute sau mii de oameni, în cadrul cărora nu sunt respectate absolut deloc regulile de prevenire a îmbolnăvirilor.
Cel mai rău este faptul că din eroii noștri - cum au fost acești medici acum trei-patru luni - au ajuns unii dintre noi să-i considere torționari, ceea ce este cât se poate de abject, după părerea mea. Ei rămân, totuși, eroii noștri, trebuie să avem respect față de acești oameni care s-au sacrificat în ultima perioadă și sunt convins, cum spunea și domnul director, că o vor face și în continuare, stând chiar cu bucurie la căpătâiul pacienților. Se luptă efectiv să îi salveze și să ne ajute să depășim aceste momente critice din viața noastră și a întregii planete.
Europa, ați văzut cu toții, probabil, ne-a izolat din cauza numărului mare de noi cazuri de îmbolnăviri. Aceasta deși la noi există foarte mulți oameni care cred că acest virus nu există. Circulă foarte multe idei anormale, în opinia mea. Lucrurile sunt foarte clare: virusul există, face ravagii în toată lumea, inclusiv la noi în țară, iar noi trebuie să luăm măsuri pentru a reduce acest număr mare de infectați, de până la 600 sau peste pe zi. Doar așa am putea vorbi chiar de dispariția acestui virus în partea noastră de planetă.
Din păcate, politicienii români au dat un nou examen negativ. Unii trag spre dreapta, alții spre stânga, toți își fac campanie, astfel încât să le fie lor bine, nu poporului român, greu încercat în această perioadă. Consider că este nevoie de o mai mare seriozitate și să lase la o parte egoismul care le este caracteristic multora dintre politicienii noștri.
E nedrept să-și facă campanie electorală pe seama sănătății noastre. Toți hoții, plagiatorii, analfabeții funcționali - care se regăsesc și în primul eșalon politic al țării - caută căi de a folosi acest moment critic pentru a câștiga capital politic, ceea ce este foarte urât. Ați văzut că fostul prim-ministru „copy-paste” a pierdut procesul privind doctoratul, dovedindu-se această hoție. Mă întreb ce fel de țară suntem... De fiecare dată am spus: mă uit să văd cine conduce țara. Oare nu există alții mai buni? De 30 de ani nu am văzut o echipă sau mai mult de zece persoane care să facă ceva pentru poporul acesta. Se chinuie să facă, dar fac doar pentru ei și nu-i interesează absolut deloc țara. Ați văzut că nu s-au stopat tăierile de păduri, nu s-a oprit contrabanda cu țigări, pensiile mici nu s-au mărit, pensiile mari nu s-au impozitat, toată lumea face ce vrea. Pensiile au împărțit România în două: unii care au dreptul de a trăi, pentru că au pensii chiar și de 5.000 de euro, și cei care nu au acest drept, pentru că majoritatea au pensii între 700 și 1.800 de lei. Cu asemenea sume de bani nu au cum să-și cumpere medicamentele de care au nevoie, dar să mai și trăiască.
Legat de proiectul Capitală Europeană a Culturii Timișoara 2021, am văzut că se mișcă lucrurile în interior.
Așteptăm să se vadă și rezultate în exterior, pentru că situația din interior o știm de vreo patru-cinci ani. Aștept ca orașul Timișoara să aibă parte de o sărbătoare
europeană, așa cum o merită.
Dumnezeu să ne lumineze calea și să ne pună pe drumul cel drept.

Ștefan POPA POPA’S