Am observat, în ultima perioadă, acțiunile interlopilor, tot mai multe, care se petrec într-o țară parcă fără stăpâni. Ar trebui date legi foarte dure în ceea ce-i privește, pentru că, dacă acești nenorociți fac prozeliți, vom ajunge o țară de nimic. Ceea ce se petrece în acest moment în țară trebuie să constituie un ultimatum și trebuie luate măsuri pentru ca acești imbecili să nu poate face ce vor. Fiecare cetățean al acestei țări trebuie să respecte legile și să acționeze în cadrul societății românești, nu în afara ei. Cum este posibil ca un interlop să amenințe polițiștii că le taie capetele sau le răpește copiii? Unde ne trezim? În lumea a treia, pe lună? Trebuie acționat foarte dur în privința acestui lucru. Nu se poate merge așa. În fiecare zi vedem ce fac acești nenorociți.
Se tot prezintă un caz formidabil de mită din timpul pandemiei. Păi, în timpul pandemiei s-au dat la mite și s-au făcut afaceri de o să ne mirăm când vor fi descoperite. Probabil după ce se schimbă puterea vom putea vedea ce „minunății” s-au făcut. Nu se poate ca unii să fie mai șmecheri, iar alții mai proști în țara noastră. Sunt convins că vom descoperi multe alte afaceri care nu folosesc societății și care s-au făcut în timpul pandemiei. Aici mă întreb, din nou, de ce repornește atât de greu economia? Nu au avut timp până acum să se gândească la măsurile de repornire? Cei de la putere tot spun că vor face, dar nu fac nimic. Suntem penibili că-i acceptăm pe acești nenorociți care spun doar că vor face. Se laudă că au luat banii de la Uniunea Europeană și i-au distribuit către câteva mii de firme. Păi, au dat bani la firmele conduse de simpatizanții lor, iar comparativ cu numărul total de firme, ce au făcut este egal cu zero.
După părerea mea, în țara aceasta pensionarii trăiesc cel mai urât coșmar. Au pensii foarte mici, majoritatea pensiilor fiind între 1.000 și 2.000 de lei. Ar trebui ca cei care fac legile țării să primească 2.000 de lei pe lună, să vedem dacă pot trăi din acești bani. Plus că majoritatea pensionarilor nu pot trăi fără medicamente, și acestea extrem de scumpe. Este o bătaie de joc continuă și generalizată. Îmi doresc ca neamul nostru să se trezească puțin și să-i determine pe acești nenorociți care ne conduc - și care își fac lor pensii, în Parlament - să se ocupe și de oamenii de rând. Bătrânii sunt sortiți pieirii, pentru că nu au cum să trăiască din acești bani. În timp ce alții, despre care nu știu ce au făcut, au niște pensii de te dau pe spate. Ar trebui stabilită o limită minimă și una maximă a pensiilor, așa cum se întâmplă în țările civilizate, astfel încât oamenii să poată trăi decent.
În ceea ce privește pandemia, consider că noi, oamenii, am generat valul al doilea de COVID-19, pentru că nu se respectă regulile și recomandările. Am observat un lucru, mai ales că sunt și bine informat: în Timiș de ce nu există acest val? Pentru că aici regulile se respectă, iar gradul de civilizație este mult mai mare. În Timiș sunt doar șase persoane internate în spital, infectate cu COVID-19. Comparați cu 250-300 de infectări pe zi, cât se consemnează în cealaltă parte a țării, în Moldova și Regat. Peste tot în această țară se umblă cu cârpeli. Nimic nu se face serios. Nici o instituție nu funcționează. Nu știu când ne vom trezi, iar când o vom face, nu vom avea pe cine să ne bazăm, pentru că 80% sunt analfabeți funcțional. Nu vom avea, în curând, cine să ne reprezinte țara, în nici un domeniu, la nivel internațional. Cei care conduc instituții în această țară le conduc pentru ei și familiile lor, ca în vremea feudalismului. De aceea eu trag un semnal de alarmă, pentru că sub această formă nu se poate continua. Țara se descompune pe zi ce trece, de aceea îl rog pe bunul Dumnezeu să ne lumineze calea și să ne îndrepte pe drumul cel bun.

Ștefan POPA POPA’S