PSD-ul împreună cu ALDE, partidele cu majoritate în Parlamentul României, fac un miting „magistral și megaloman” asemănător demonstrației făcute, dacă vă mai amintiți, de Victor Viorel Ponta pe stadion...

Acest „miting” care în timp și-a schimbat de mai multe ori scopul: susținerea familiei, susținerea Vioricăi Dăncilă, susținerea Justiției este de fapt făcut pentru ce? Doar, poate, pentru a da noi „aripi” inegalabilului nou cârmaci Liviu Dragnea, care pe toate le știe, Măria Sa. După cum crește zi de zi prețul carburantului la pompă, după cum se devalorizează leul, după cum crește ROBOR-ul și inflația, după cum cresc toate prețurile pe raft, cred că mai potrivit ar fi ca românii să iasă în stradă (nu să fie scoși) pentru starea în care a ajuns țara, pentru situația dezastruoasă în care suntem și pentru ai schimba pe cei care ne conduc satăzi, demni urmași ai celor de ieri și de alaltăieri și de aproape 30 de ani încoace. Ei ne-au adus unde suntem și doar din cauza corupției, hoției și incompetenței lor suntem unde suntem azi.

Acum vrem să facem miting. Asta în timp ce „prima doamnă” din cei zece ani de cruntă teroare Traian Băsescu a fost condamnată, în dosarul Gala Bute, la șase ani de închisoare cu executare, faptele constând în luare de mită și abuz în serviciu.

Acestei „parașutiste”, dacă vă mai amintiți, i-au fost date pe mâna mică și inelată două ministere și vreo patru miliarde de euro, de președintele „jucător” și un prim-ministru de carton, pe numele lui Emil Boc. Acum fosta ministresă Elena Udrea, căreia îi pupau unii mâinile, alții picioarele, iar alții ce mai rămânea, este urmărită general, în mod oficial, de Poliția Română.

Fostul ministru al Dezvoltării (vă imaginați ce a „dezvoltat” doamna Udrea) este acum condamnat la șase ani (o nimica toată, după cum și-a bătut joc de această țară), iar la motivul urmăririi generale este listat mandatul de executare a pedepsei emis de Tribunalul București Secția I Penală, după decizia instanței supreme.

După cum știe o lume întreagă, această lepră ne râde în nas de prin Costa Rica, unde o acompaniază colega Alina Bica, aidoma lui Sebi Ghiță din Serbia, Puiu Popoviciu de prin Anglia, Radu Mazăre de prin Madagascar ori Elan Schwartzenberg de prin Israel etc. Pe toți acești multimilionari nu i-a întrebat nimeni niciodată de unde au atâția bani și prin ce mijloace au ajuns în posesia lor.

Păi dacă acestor prădători le erau luate sutele de milioane, se mai puteau ei plimba, acum, în voie prin toată lumea? Credeți că le mai acorda vreun stat statutul de „azilant politic”? Dar nimeni nu a avut interesul să le ia acestora banii, ci mai degrabă de a-i împărți cu ei.

Și dacă Elena Udrea a fost „protejata” lui Traian Băsescu, președinte și el cu probleme în „Dosarul flota”, în „Casa din Mihăileanu” ori cu terenul de la „Nana”, atunci Laura Codruța Kővesi, protejată după cum se vede, de această dată de președintele Klaus Iohannis, a venit, desigur, să facă dreptate și să o împartă după cum se pricepe și după bunul plac.

Iar dacă la Elena Udrea „susținerea” a fost cât se poate de limpede și clară, susținerea șefei DNA este ambiguă și alambicată.

A fost adusă de la Bruxelles și numită în funcție tocmai de vajnicul Victor Viorel Ponta (din motive doar de el știute până acum). S-a bucurat de sprijinul lui Traian Băsescu, al Procurorului General al României, Augustin Lazăr, și, după cum se vede, necondiționat, de sprijinul președintelui Klaus Iohannis, care nu se dezice de ea, ca marca de scrisoare.

Drept este că și președintele actual nu și-a lămurit până acum problema caselor din Sibiu, mai precis cu suma câștigată, se pare ilegal, din închirierea acestora.

Dar ce este și mai ciudat este faptul că doamna Kővesi este ceva de genul „ceata lui Pițigoi / dai în ea și țipă mulți...”. Adică ambasade și consulate, oameni politici și te miri cine... Ba domnia sa mai este și premiată și lăudată peste hotare, încât, legitim mă întreb, ce servicii o fi adus această doamnă peste hotare și mai ales cui?

De ce un procuror de România este atât de „susținut”, și mai ales, în ce țară trăim și ce Justiție avem, încât, dacă pleacă această Kővesi ne va mânca corupția de vii, se va dărâma statul de drept și nu mai știu eu câte grozăvii...

În urmă cu doar câțiva ani pentru că CCR a spus „NU” au fost nesocotite 7,5 milioane de voturi ale românilor care-l trimiteau pe Traian Băsescu cu tot cu Udrea în lada de gunoi a istoriei. Astfel ei au continuat să-și bată joc de această țară.

Acum, același CCR a spus că inegalabila Laura Codruța Kővesi trebuie demisă, iar președintele Iohannis se gândește și se tot gândește... Până când?

Să fie el mai tare decât cele 7,5 milioane de voturi de români de odinioară și să învingă CCR-ul?

Dar nu cred că se poate, pentru că el a primit la investire doar vreo șase milioane de voturi și, dacă tot este pe-așa, atunci să-l reactiveze și pe Victoraș Ponta, că și el are vreo 5 milioane și poate mai pune o vorbă bună pentru madam Kővesi, nu?

Petru Vasile TOMOIAGĂ