Au coborât din Turnul lor de Fildeș guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, și au purces la întâlnirea de seară și de taină din biroul lui Liviu Dragnea, de la Camera Deputaților, președintele PSD fiind secondat de premierul Viorica Dăncilă și de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Scor favorabil lui Liviu Dragnea cu trei contra doi, dacă ne gândim că „eminența cenușie” l-a uitat la BNR pe nelipsitul consilier personal Adrian Vasilescu, acest „știe tot” și veșnic zâmbitor. Dar ce să-i faci? Acestea sunt vremurile și trebuie să te supui mai-marilor zilei, vrei nu vrei.

După zicala că: „Dacă nu vine muntele la Mahomed, merge Mahomed la munte”, iată că impenetrabilul Mugur Isărescu descinde a se întâlni la ceas de sfat cu mai marii pesediști. Scos din ecuație și driblat, președintele taciturn - devenit dintr-o dată vocal -, nu a mai mediat nimic între Dăncilă și Isărescu, aceștia întâlnindu-se în afara Cotrocenilor, ca să pună țara la cale.

Președintele, se pare, devine tot mai nejucător, de vreme ce PSD-ul îi tot ciupește din atribuții, iar lui Dragnea și Dăncilă nici nu le-a trecut prin cap să-l „informeze” de ce și cum au făcut prin Israel, cu mandat ori ba.

Oricum, pentru omul de rând situația a rămas aceeași: dacă până acum hotărau în taină ce se întâmplă cu țara alde Băsescu, Coldea, Kovesi, Oprea, Rus & co., acum, tot în taină, să nu răsufle nimic, hotărăște ce se întâmplă cu țara Liviu Dragnea, ajuns la cel de-al treilea guvern personal și, se pare, de data aceasta, pe gustul teleormăneanului.

Taie ei și spânzură ceva mai dihai ca străinii prin codrii patriei, că nu acolo au domniile lor interese. Deocamdată, cu toate promisiunile de bine, e mai rău.

Pomenile electorale, adevărate găuri negre în buget, îndatorează țara și mai mult. 

Toată lumea așteaptă! Ce? Toată lumea așteaptă și tace! Opoziție nu există.

Despre țară, lapte și miere! Zilele libere se țin lanț, micii sfârâie, curg râuri de bere, răsună manelele, Olguța tot calculează salarii și pensii, promisiuni peste promisiuni. Acum ne spune cum la pensii au calculat unii zece ani, înțelegeți unde bate mincinoasa? Pe de altă parte, iată, realitatea de zi cu zi nu ne iartă.

S-au scumpit brusc toate alimentele, combustibilii (se pare că, tocmai în aceste momente, vom avea o scumpire substanțială la gaz – dar asta tot așa, pe tăcute, nu cu surle și trâmbițe, cum se face atunci când Guvernul îți dă cumva, din greșeală, un leu în plus) și serviciile, s-a devalorizat leul, a crescut inflația, robor este la cote alarmante și tot așa...

Ei, pomenile sunt bune, dar pentru toate, până la urmă, trebuie să facă cineva decontul.

De ce credeți că-l doare acum pe Liviu Dragnea de Mugur Isărescu și l-a mai adus și pe ministrul de finanțe cu el?

Credeți că vrea să dea Legea Prevenției ori Legea Răspunderii Magistraților? Două legi pe care nu le va da în veci PSD-ul. Nu! Precis dacă s-a întâlnit cu „bancherii” țării e pentru a tăia pensiile speciale nesimțite și pentru a tăia salariile nesimțite ale demnitarilor. Asta, da, treabă, de taină și de seară, nu Ordonanța 13 și nu mici și bere la PSD.

Presa aservită a sărit să spună că are loc o „întâlnire de gradul zero” și tind să le dau dreptate. Pentru țară, această întâlnire are valoarea zero. Se întâlnesc doar pentru a încerca să o scoată pe mânecă ori să dreagă busuiocul. Să vadă cum vor mai putea minți și până când.

Ce întâlnire pentru țară și pentru binele oamenilor este făcută pe furiș și în taină? Oare oamenii nu ar trebui să știe cum acești aleși și numiți în a-i conduce și a-i direge le vor binele? Binele cui? Pentru că, până acum, nu au vrut decât binele propriu, cu orice preț. Și au reușit. Vânzând și spoliind țara.

Defirișând pădurile și vânzând pământul și resursele, apele acestei țări și tot ce s-a putut vinde. Pe oamenii vrednici de muncă i-au alungat cu milioanele din țară. Cei rămași au fost nevoiți să slugărească pe salarii de mizerie. Acum dăm salarii cât de cât decente imigranților din Asia și Africa.

Acesta a fost scopul? Au distrus Educația și Sănătatea, ne-au făcut armată de generali, iar pe preoți – aserviți ai politicienilor, distrugând tot ce au putut să distrugă în această țară. Totul doar pentru a se îmbogăți clasa politică!

Petru Vasile TOMOIAGĂ