În cariera mea, am fost invitat pe toate meridianele lumii, la diferite evenimente, cu diferite ocazii, având prilejul să întâlnesc celebrități din cele mai diverse domenii: șefi de stat, oameni politici, sportivi, oameni de cultură din cele mai diferite domenii, fețe bisericești, regi și papi, împărați și președinți. De foarte multe ori m-am întâlnit acolo și cu celebrități din țara noastră: Dan Puric, Mihai Covaliu, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Gheorghe Zamfir etc. Deși eram cu toții din aceeași țară, ne-am cunoscut pe meleaguri străine și am putut să ne bucurăm reciproc de aprecierea pe care noi o avem în lume și, prin noi, întreaga Românie. Aceștia mi-au rămas prieteni de-a lungul timpului și, după zicala „Prietenul la nevoie se cunoaște”, i-am invitat la inaugurarea Muzeului POPA'S la Timișoara, precum și la cel mai mare Salon de presă și arte vizuale satirice, care are loc cu acest prilej.

Când l-am sunat pe Dorel Vișan, era într-un turneu în Canada. Mi-a spus un lucru fantastic: „În sfârșit, ne adună și pe noi cineva!”. Pentru mine este un fenomen și o mare cinste că am putut aduna, în același timp și în același loc, atâția oameni de elită ai României. De la Dorel Vișan, la Nicu Alifantis, Florin Călinescu, Aura Twarowska - solistă a Operei de Stat din Viena.

Vor mai fi prezenți la Timișoara Tudor Banuș (Franța), Doru Bosiok (Serbia), Antonio Calderon de Jesus (Spania), Giorgio Cegna (Italia), Mihai Covaliu, Horațiu Mălăele, Florin Mihoc, Ilie Năstase, Cornel Nistorescu, Florin Piersic, Dan Puric, Jacky Redon (Franța), Mihai Tatulici, Cornel Ungureanu, Jurgoslav Vlahovici (Serbia), Gheorghe Zamfir.

Vor fi și multe surprize plăcute în aceste trei zile de sărbătoare a graficii satirice de la Timișoara.

Mai vreau să adaug că la acest important eveniment este invitată și doamna procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a primit o invitație sub formă de citație, cu nr. 1, „cu mandat de aducere”.

Ștefan POPA POPA'S