N-am știut de ce am fost vizitat de Poliție la domiciliul și locul meu de creație, vizită care mi-a conturbat liniștea muncii. Polițiștii m-au întrebat de ce latră câinii mei, iar eu le-am răspuns că nu am găsit deocamdată dresor care să-i învețe „limbi străine”, cum ar fi mieunatul și behăitul. Dar am aflat ulterior că dânșii sunt predispuși să învețe limbi străine și să intre în rezonanță cu câinii mei.

Mai mult, la secția de care aparțin, un prieten de-al meu a fost chemat să dea explicații pentru același lucru: de ce latră câinii lui? Când i-a spus milițianului că și maestrul Popa'S a avut aceeași problemă, acesta a replicat spunând că nu dorește să formeze nici un număr de telefon pentru a vorbi cu mine, folosind cuvinte urâte la adresa mea. Probabil își aducea aminte de tinerețe, când patrula pe străzi și ploua, iar stropii de ploaie căzuți pe epoleți îi aduceau aminte de gradul pe care îl are. Sunt convins că acesta are un salariu foarte mare și se va pensiona, de asemenea, cu o pensie frumoasă. Iar dacă mă gândesc la ce legi vor să voteze hoții din Parlamentul țării, cei care votează cu repeziciune toate legile care avantajează sistemul de represiune, nu mă mai miră nimic. Am ajuns, după 200 de ani, la aceeași țară cu foarte mulți oameni de nimic făcând ca România să nu se mai regăsească printre țările civilizate ale lumii. O nație care nu are nevoie de Brâncuși și Cioran, în schimb are nevoie de lichele și gunoaie care au adus țara la marginea prăpastiei. Un popor care nu ține cont de adevăratele valori care duc faima țării în lume și le ignoră, și din păcate condus de indivizi primitivi, care se bucură de multe drepturi și privilegii în această țară. Pot spune că, în România, suntem conduși de niște oameni răi.

Mulți intelectuali de marcă ai țării care au dorit să spună că suntem conduși de oameni răi au evitat acest lucru, pentru că situația este de o gravitate maximă, iar cei care ne conduc au dus țara și mai jos de cum era. Iar eu chiar nu știu ce motive aș avea să mă bucur de ce se întâmplă la ora actuală în România.

Ștefan POPA POPA'S