Ați mai auzit ceva de „indispensabilul” zis „generalul izmană” și de neînlocuitul „interes național” Gabriel Oprea? Ce memorie scurtă avem noi, românii, în ceea ce-i privește pe cei care-și bat joc de noi. Dacă nu mai știți nimic de plagiatorul de doctorat care coordona doctorate, vă spun eu că trăiește bine-mersi pe pensii babane: una miltară și una parlamentară. Că doar nu degeaba s-au străduit „aleșii” să își dea pensioare privilegiate pentru deserviciile pe care le aduc țării și acestui popor.

La 56 de ani, pe când alții nici nu visează la pensie, generalul avansat la apelul de seară de „marele cârmaci” își savurează în liniște pensiile incredibile plătite din sudoarea acestei nații. Pentru că la noi nicio faptă rea nu rămâne nerăsplătită prin mult bine, pentru mai multe fapte rele, interesului național Gabriel Oprea recunoștiința i-a fost pe măsură. Astfel, fostului ministru de Interne și respectiv vicepremier, pe lângă pensia de militar, de 6.083 lei pe lună, i-a fost adăugată și cea de parlamentar, de 10.000 de lei, ceea ce înseamnă că venitul lunar al lui Gabriel Oprea, doar din pensii, este de aproximativ 16.000 de lei. Frumoasă treabă! După ce a sforărit în fel și chip la vârful conducerii acestei țări mai mulți ani, după ce a mai și murit un om din cauza hatârurilor lui deșănțate, la 56 de ani „interesul național” huzurește pe 3.500 de euro pe lună.

Chiar suntem o nație de proști! Cum se poate ca după tot ceea ce a făcut Gabriel Oprea, într-o țară în care majoritatea oamenilor trudesc pentru 3-4 sute de euro pe lună, iar milioane de pensionari au pensii între 150 și 300 de euro pe lună, „monstrului național” să-i dai pensii de peste 3.500 de euro pe lună. Unde trăim, oameni buni, pentru că, din păcate, de-alde Gabriel Oprea mai sunt destui în această țară?

Și pentru că tot am deschis subiectul „dottore”, se pare că avem, la ora actuală, în jur de 1.500 de doctori în ştiinţe militare. Mulţi dintre ei sunt plagiatori, iar în România ultimilor ani, după cum am spus, au apărut nu mai puţin de 1.500 de doctori în ştiinţe militare şi ştiinţe ale securităţii, terminologii care pot masca orice şi pot înghiţi orice. În toată lumea există o singură universitate care acordă doctorate în ştiinţe militare, în timp ce noi avem trei astfel de instituţii care organizează doctorate pe bandă rulantă. Ele sunt: Universitatea Naţională de Apărare, Academia de Poliţie şi Academia Naţională de Informaţii a SRI unde se organizează fără nici un discernământ doctorate în ştiinţe militare şi ştiinţe ale securităţii, terminologii care se pretează la a fi o mască pentru orice. Avem, după cum am mai spus, 1.500 de doctori făcuţi doar în ultimii 15 ani de aceste trei universităţi, iar mulţi dintre ei sunt plagiatori. O parte dintre cei bănuiți de plagiat ca Petre Tobă, Bogdan Licu, Loredana Radu, Adela Popescu, Dumitru Pârvu, Robert Negoiţă sau Florentin Pandele, au fost prezentați în presă, dar, deocamdată, nu s-a făcut aproape nimic.

Petru Vasile TOMOIAGĂ

 

P.S. - Jurnalista Emilia Şercan revine cu noi dezvăluiri despre familia de „doctori” marca Oprea, după ce a dovedit că fiica şi ginerele fostului vicepremier au plagiat în lucrările de doctorat. „Oprea, doctor. Cuscrul, doctor. Fiica, doctor. Ginerele, doctor. Oprea, general. Cuscrul, general. Fiica, angajată la ASF pe un salariu uriaș. Ginerele, angajat la ASF pe un salariu uriaș. Fiica se înscrie la doctorat pe 1 octombrie 2012. Ginerele se înscrie la doctorat pe 1 octombrie 2012. Oprea plagiază. Fiica plagiază. Ginerele plagiază. Fiica și ginerele plagiază și împreună, și separat. Fiica susține doctoratul pe 27 octombrie 2015. Ginerele susține doctoratul pe 27 octombrie 2015. Simetrie perfectă, dom’le, în această familie extinsă.

Și acum, e acum. Am aflat și cine este cuscrul lui Gabriel Oprea, adică tatăl lui Alexandru Marius Tudor, soțul Anei Maria Oprea (Tudor). Este chestorul general de poliţie Dănuț Tudor, care ocupa funcția de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne. Și ghiciți ce? Este și el doctor, desigur, cu o teză care se numește «Poliția și statul de drept» luată la, atenție, Facultatea de Drept a Universității din București, la fel ca și Gabriel Oprea.

Aș putea să pariez că are doctoratul luat tot cu Ion Neagu, cel care l-a coordonat și pe Oprea. Bineînțeles, în virtutea simetriei. Și, bineînțeles, Dănuț Tudor are nenumărate cursuri și specializări în securitate națională și apărare la Universitatea Națională de Apărare, la Academia de Poliţie, dar și la Insitutul Diplomatic Român al Ministerului de Externe. Ca mai toată lumea bună care are funcție de conducere în statul român. Pentru mai multe detalii, studiați singuri CV-ul cuscrului”, a scris Emilia Șercan.