Sunt prezentate în mass media tot mai des și tot mai multe cazuri de așa-zise erori judiciare, în urma cărora statul român este obligat de CEDO sau alte foruri internaționale la despăgubiri foarte mari. Iar toate acestea sunt cauzate de așa-zisele erori judiciare făcute de magistrații români și nu pot să mă pronunț dacă aceste „greșeli” au fost făcute mai mult ori mai puțin voit.

Din păcate, Parlamentul, în cârdășie cu magistrații, refuză de aproape 30 de ani să dea o lege prin care să existe o responsabilitate, la fel ca în toată lumea, vizavi de magistrați și actele lor. După cum se vede, și-au construit legi de inamovibilitate pe care le-au dezvoltat în timp, tocmai pentru a nu da socoteală nimănui și niciodată de fărădelegile pe care le comit. Și tocmai ei sunt puși să aplice legi pe care, se pare, nu le prea respectă. Cu toate acestea, ei nu răspund niciodată pentru ceea ce fac rău sau pentru răul pe care-l fac prin hotărârile lor.

Ce este mai grav e că răspund prompt și la comenzile oamenilor politici, și la cele ale mafioților, căutând să facă dosare, câteodată, mai mult decât penibile.

În acest sens, vom veni cu unele exemple, printre care chiar cu o pățanie de-a mea. Toată justiția română, fără excepție, a ajuns o joacă și o batjocură, chiar dacă mai există judecători și procurori onești și loiali meseriei lor. Acestora li se pune călușul în gură și sunt marginalizați.

Nu pot să nu închei până nu amintesc că prin alegerea noului președinte al Franței, în persoana lui Emmanuel Macron, comunitatea europeană va rămâne intactă pentru următorii ani.

Allez les bleus!

Ștefan POPA POPA’S