Etalăm noua imagine a României. Este clar că una ca și Kovesi trebuie menținută, pentru că a mai făcut, cât de cât,  ceva ordine printre hoții de elită din țară. Sunt adeptul intensificării luptei împotriva corupției și a existenței unei oarecare frici a politicienilor care și-au băgat mâinile până la cot în borcanul cu miere.

Dar ce se întâmplă dacă se încalcă Constituția și cineva din țară e mai presus de lege?

Nimic. Pentru că asistăm din nou neputincioși la o reîmpărțire a puterii între cei de la vârf și deducem că rostul nostru prin vot este doar de formă, prin comentariile unora și altora. La toate televiziunile apar atotștiutori și cunoscători și, de 27 de ani, asistăm la aceleași talk-show-uri sterile care nu au nimic constructiv.

Mai mult: apar tot felul de impostori care ne îndeamnă la violență, instigând românii împotriva românilor și aducând în scenă amintirea tuturor extremiștilor români, pomenind aici lupta cu AKM-ul. Toate îndemnurile acestora la război determină o slăbire a puterilor în statul român, spre bucuria totală a vecinilor noștri, care și așa nu ne văd prea bine. Nu ne-a mai rămas decât să cultivăm parastasurile și înmormântările după aceste emisiuni de tip OTV, din care nu poți să înveți nimic. 

În altă ordine de idei, toate aceste talk-show-uri te duc cu gândul că în loc de muncă, în țara noastră ar trebui introduse atâtea zile de sărbătoare, încât ele să ajungă egale cu zilele de muncă. Să se mai odihnească românul!

După cum se vede, ar trebui să nu mai producem nimic în țară, totul să ne pice din cer, gratis, ceva de genul „pică pară mălăiață în gura lui Nătăfleață”…

Ștefan POPA POPA’S