Suntem în plină recalculare a salariilor personalului, datorită modificărilor legislative. S-au dat mai multe legi și ordonanțe care au majorat salariile pentru mai multe categorii de personal, creând discrepanțe mai mult decât sesizabile, care provoacă nemulțumiri între angajați.

Și vă dau și exemple. Un inspector principal dintr-o primărie cu un spor de vechime de 10 la sută (între 5 și 10 ani vechime) a primit în luna ianuarie un salariu de 1.506 lei, pe când un asistent personal, cu studii gimanziale, a primit 1.632 de lei. Nu pun în discuție responsabilitatea pe care o are un inspector față de un asistent personal cu studii gimnaziale, care într-adevăr îngrijește o persoană cu dizabilități. Astfel, se ajunge la situația următoare: nu-ți vei mai dori urmarea unei cariere în cadrul administrației publice locale, dacă știi că un angajat cu o pregătire și răspundere mai mică decât tine primește mai mult. În primării există discuții între angajați, care au primit mai mult, care nu au primit. Solicităm să se ia de urgență măsuri pentru eliminarea acestei inechități.

Revenind la exemple, asistentul social cu vechime în muncă de 15 ani primește aproximativ 3.300 de lei, pe când un secretar de comună are un salariu de 2.301 lei.

Cred că modul sănătos de a gestiona lucrurile în problema resurselor umane este de a stabili o ierarhie și în funcție de acea ierarhie să existe responsabilitate și salarizare corespunzătoare.

Să existe posibilitatea ca un funcționar care alege o astfel de carieră să știe că dacă muncește, își face treaba, poate să promoveze și să beneficieze inclusiv financiar de pe urma muncii sale.

Alin NICA, primarul comunei Dudeștii Noi