Am văzut, pe surse, pericolul în care România ar putea fi divizată în trei. De fapt cred că și populația țării este divizată astăzi în trei direcții: prima, cei care au votat și au fost la urne în 11 decembrie 2016, vot în urma căruia s-a format o majoritate parlamentară și un Guvern legitim; a doua – cei care sunt la ora actuală în stradă, iar a treia – cei care, fie că au votat sau nu, stau în casă și nu merg la demonstrațiile de stradă.

Rezultatul acțiunii lor este și oglinda stării națiunii: stagnarea economiei, erodarea puterilor în stat, devalorizarea leului și, în același timp, deturnarea atenției noastre de la adevărații penali ai României, precum și de la efectele acțiunilor acestora.

Toate au venit o dată cu etalarea problemelor din interiorul binomului, mișcările de stradă reușind, cu brio, să abată atenția noastră spre cu totul altceva.

Handicapul democrației noastre s-a putut vedea din nou, pentru că, așa ca și în alte rânduri, am fost păcăliți încă o dată.

Acum nu ne mai rămâne decât să așteptăm alte păcăleli de la diferitele instituții ale statului, ori din partea partidelor politice. Pentru că, deși mi-e greu să spun, la noi e mai valabilă ca oriunde zicala: „Cel deștept învață și din greșeala altuia, iar prostul, nici din a lui”, noi greșind mereu.

Ștefan POPA POPA’S