Cu acest vers începea una dintre melodiile de succes ale formației timișorene de muzică dance „Genius”. Deși cântecul este, acum, aproape uitat, adevărul acestui vers este de actualitate. Îl fredonează, cu siguranță, mulți dintre timișoreni, în special cei care locuiesc în sudul orașului. Aceasta pentru că, de câteva ori pe săptămână, după lăsarea întunericului, iluminatul public devine sublim, dar lipsește cu desăvârșire.

Chiar trecând peste faptul că aceste întreruperi de curent pot avaria aparatele electrocasnice (ceea ce nu e lucru puțin), considerăm că este inacceptabil ca în plin secol XXI să retrăim momente pe care le-am crezut apuse odată cu „iepoca de aur”. Și culmea este că, în timp ce în cartierele sudice nu ai iluminat public noaptea, în alte zone din oraș acesta funcționează în plină zi!

Cu siguranță, vina principală pentru aceste neajunsuri o are furnizorul de energie electrică. Însă credem că municipalitatea ar trebui să ceară lămuriri cu privire la această situație, pentru că furnizorul este dator să ofere serviciile pentru care a încheiat contract. În plus, credem că facturile pentru iluminatul public nu suferă modificări din pricina întreruperilor de curent în unele zone, pentru că se compensează cu cele în care becurile de pe stâlpi ard ziua în amiaza mare.

Timișorenii au sesizat această stare de lucruri pe rețelele de socializare, pe care primarul Nicolae Robu este foarte activ, distribuind tot felul de chestii care îi fac lui plăcere. Ar fi bine, însă, să privească și să ia aminte de toate plângerile pe această temă - însoțite de fotografii care dovedesc fără tăgadă că oamenii au dreptate - și să ia măsuri, în special, cum aminteam anterior, să ceară explicații reprezentanților furnizorului de energie electrică. Și, mai mult, să ceară rezolvarea problemei, una care nu cadrează deloc bine cu statutul de viitoare Capitală Culturală Europeană pe care îl are Timișoara.

Anton BORBELY