Nu pot să vă spun cât sunt de impresionat, cum m-au trecut fiorii şi, aproape, mi-au dat lacrimile de emoţie citind mesajul cvasi-penibil al junelui Grindeanu trezit în „cuget şi simţiri” odată cu acapararea puterii pe deplin. Acum, desigur, domnia sa se arată încântat că poate să roadă ciolanul puterii la amândouă capete, că măduva e mai gustoasă şi mai multă în „colţii” lupilor tineri. Şi, cum mai zburdă junele Grindeanu – pentru că tot ne bate primăvara la uşă –, pe câmpiile verzi ale timpului cu trecut şi viitor, trăind domnia sa din binecuvântatul „ASTĂZI”.  Şi, bine face! Pentru că nimeni nu ştie ce va fi mâine şi, mai ales, nu poate garanta nimic, ţinând cont că „majoritatea” de „ASTĂZI” este întreţinută cu mercenarii de la PC și UNPR şi urcată în căruţa hodorogită de 24 de ani la guvernare a UDMR. Astfel trece caravana guvernării, mârâită de puzderia partidelor autointitulate de dreapta, lătrată de PDL şi încolţită de PNL. Dar nu prea înţeleg euforia junelui dedat la putere, de vreme ce domnia sa şi toţi cei de teapa dânsului nu fac altceva pentru poporul român decât să ducă mai departe, pe alte culmi de jaf şi spoliere, această ţară.
Neabătut, ei continuă să ducă pe noi „culmi” ce au început predecesorii lor, de data aceasta cu forţe tinere, cu energii mai mari, cu noi buzunare goale, cu noi burţi flămânde şi mai spoliatoare pentru ţară.
Altfel spus, România a încăput pe mâini sigure şi bune, de vreme ce junele Grindeanu şi ai săi omologi din toate partidele au învăţat de la vrednicii înaintaşi ce şi cum trebuie să facă. Din păcate pentru noi şi pentru această ţară, nu mai este nici o speranţă. Dacă până acum credeam că, odată cu generaţia tânără, se va schimba ceva, am ajuns la clipa realităţii, adevăr care nici la speranţă nu ne mai dă dreptul. Dulăii de la stâna puterii au fost înlocuiţi de căţălandrii flămânzi şi tineri. Dacă până acum politicienii ne vorbeau despre un viitor mai bun şi luminos, acum, acel „viitor” ne vorbeşte despre un „ASTĂZI” bun pentru ei. Şi, atât! Nu, domnule Sorin Grindeanu, nu politica „dă semne de schimbare”, s-au schimbat doar servanţii ei şi, din păcate, nu în bine pentru ţară, ci doar pentru ei, pentru îmbogăţirea şi dorinţa lor de putere. Acel „mâine” care a devenit „ASTĂZI” pentru dumneavoastră nu încununează decât dorinţa proprie de a ajunge la putere şi nimic altceva. Din păcate, mulţi dintre corupţii din Parlament, din Guvern, de la putere şi din toate partidele politice sunt tineri. Şi nu e nici un prilej de mândrie pentru dumneavoastră, care vă bateţi cu palma în piept cu generația politică de tineri, şi, în acelaşi timp, nici o speranţă pentru ţară. Tinereţea nu poate fi confundată cu calitatea, domnule Grindeanu, când nu este acoperită de fapte. Judecaţi Guvernul Ponta şi toate guvernele României după rezultatele lor pentru oamenii acestei ţări şi nu după cum narcisiac vă vedeţi dumneavoastră: tineri, școliţi, inteligenţi etc. Pentru cine şi pentru ce sunteţi tineri şi inteligenţi? Poate pentru o clasă politică tot mai bogată şi o ţară şi un popor tot mai sărace. Mai mare ruşinea cu astfel de tineri! Spuneţi că aveţi un deosebit „respect pentru experienţa colegilor, politicienii din prima generaţie post-revoluţionară”. Păi, cum să nu aveţi , june Grindeanu, că doar bine v-a şcolit! Şi, continuaţi apoteotic: „Este momentul nostru, este momentul marii confirmări. În parlament, în guvern, în orice funcţie şi în orice poziţie profesională, trebuie să performăm. Avem o responsabilitate suplimentară care ne impune să depăşim limitele”. Aveţi dreptate, domnule Grindeanu, sunteţi unde trebuie, cei care trebuie şi, fiţi liniştit, aţi depăşit şi orice limită…
Petru Vasile TOMOIAGĂ