Dacă România a început să-și vândă munții, nu mai îmi fac probleme de ce președintele țării mele, pe care l-am votat, devine din ce în ce mai mult un turist de renume mondial. Probabil nu mai are munți la noi sau nu-i mai plac munții noștri. Și dacă treburile nu stau după cum spun, tare aș fi curios să aflu ce probleme politice, economice și de stat au fost rezolvate prin toate aceste extraordinare deplasări pe care s-au cheltuit bani mulți din buzunarele noastre.

Vorba aceea: „Munții noștri aur poartă, / Ne... plimbăm din poartă-n poartă”.

Mai trebuie spus că din „echipa” domniei sale nu a lipsit „prima doamnă profesoară din Sibiu”, care până acum nu a făcut altceva decât să-și etaleze scumpele ținute și care mă tem că, pe undeva, sunt plătite tot din banii noștri.

În ultimele emisiuni televizate, domnul Traian Băsescu bine a observat, ca și mine de altfel, felul în care au votat românii și i-a întrebat: „De ce vă plac penalii, stimați votanți? Și nu vă mai văitați în stilul nostru caracteristic, balcanic, că n-ar fi nimic de făcut. Ștampila pe care ați avut-o în mână ce-a reprezentat?”. Aștept cu multă nerăbdare ca Parlamentul să valideze o lege prin care să nu mai aibă dreptul să candideze cei care au probleme cu legea în țara noastră. Astfel, am fi feriți de la bun început de a fi puși în situația să alegem în funcții de conducere oameni care ar putea fi condamnați pentru diferite infracțiuni și nevoiți să recurgem din nou la vot.

Cui îi folosește acest lucru? Aș mai adăuga că, în urmă cu ceva timp, v-ați supărat pe mine când am afirmat că românul are tendința de a fi penal la fiecare secundă. Deci?

 

Ștefan POPA POPA’S