E prea devreme să ne bucurăm. Lupta noastră este abia la început. Victoria facilă asupra Guvernului Ponta nu este altceva decât un „Cal Troian” al politicienilor noştrii versaţi în rele, care ne va arunca din nou în neguri de istorie, dacă nu vom continua lupta până la victoria finală. Deocamdată nu avem lideri, deocamdată nu ştim tot ceea ce ar trebui să le cerem dar, după demisia Guvernului Ponta şi a primarului Cristian Popescu Piedone, ar mai trebui să urmeze:

- demisia Parlamentului României;

- alegeri anticipate;

- modificarea Constituţiei;

- Parlament unicameral cu 300 de aleşi;

- Punctul 8 de la Timişoara;

- neprescrierea hoţiilor de la stat;

- depolitizarea deconcentratelor etc.

Să nu credeţi că le este frică: NU le este! Timp de un sfert de secol au aplicat tot felul de metode, de diversiuni, şi au ieşit de fiecare dată învingători. Au învins lăcomia, corupţia, şarlatania împotriva ţării şi a poporului român. Repet: lor nu le este frică, iar noi nu am câştigat nimic deocamdată. Au bătut în retragere, pentru că, aşa, au considerat că vor avea pierderile cele mai mici acum şi vor putea să contraatace cu şi mai mult succes profitând de „culcatul nostru pe-o ureche” jubilând la aşa-zisele „victorii”. Împotriva clasei politice de astăzi nu ai făcut nimic dacă te bazezi pe victorii sporadice. Ea este ca Meduza cu zeci de capete, care renasc de unde te aştepţi mai puţin şi te otrăvesc din nou, pentru multă vreme ori chiar mortal. Ne-au demonstrat acest lucru timp de 25 de ani. Sper ca generaţia facebook să nu se mai lase păcălită de această hidră care nu cunoaşte nici mila, nici ruşinea. Dar faptul că nu se tem şi speră să „revină” ei şi ai lor la putere, l-au demonstrat chiar şi în aceste zile, când Senatul a respins în unanimitate un proiect de lege propus de Bogdan Diaconu care cerea clar închisoarea pe viață pentru corupție mai mare de 100.000 de euro, confiscarea totală și extinsă a averii şi muncă în folosul comunității pentru cei condamnați, dar stabilea și faptul că actele de mare corupție nu se prescriu niciodată, la fel ca și crimele. Chiar în vâltoarea de azi, senatorii au respins această lege anticorupție. E lesne de înţeles din ce motive. Marile averi şi marea corupţie în rândurile politicienilor se află. Cum să-şi taie singuri creanga de sub picioare, ca să nu spun că, la fel de bine se potriveşte şi zicala: „Corb la corb nu-şi scoate ochii!”. Dacă sunt curaţi cum pretind, de ce au respins această lege? Se simt cumva cu musca pe căciulă? Putem spune despre demnitarii noştri că se potrivesc cântecului: „Gândim la fel / Minţim la fel / Furăm la fel…”. Nu, greşesc, furatul este pe-ntrecute… Care poate mai mult şi mai repede!

Din cauza ignoranţei funcţionarilor de stat, din cauza nepăsării, din cauza hoţiei şi corupţiei, în România zilelor noastre, după cum s-a văzut, mor oameni. Interesul şi banul guvernează clasa noastră politică orbită de propria înavuţire.

După multă vreme am ieşit, din nou, cu toţii în stradă, hotărâţi să nu cedăm, hotărâţi să se facă dreptate. În Decembrie ‘89 s-a plătit cu sângele tinerilor pentru ca nomenclatura din eşalonul II al comunismului şi securitatea să poată pune mâna pe putere… De ce credeţi că a fost închis Dosarul Revoluţiei? Acum se plăteşte cu sângele tinerilor de la Colectiv. Fie ca viaţa lor să nu se fi stins în zadar. 

Toţi cei care astăzi mai avem un dram de speranţă, scriem istorie. 

Ne-am ridicat pentru a spune un NU hotărât politicienilor corupţi. 

Fii alături de noi, pentru că doar uniţi vom putea schimba România. 

Trebuie să ne respectăm lozinca până la capăt: 

„N-am ieşit în stradă

Să dăm jos Guvernul

Am ieşit în stradă

Să schimbăm sistemul!”

Petru Vasile TOMOIAGĂ