În fiecare an, timișorenii sunt solidari cu victimele cancerului la sân. Campania „Help25”, alături de partenerii săi, a decis să aducă un nou simbol al Speranţei şi al Renaşterii. Dacă anul trecut Bradul „Help25” a ocupat un loc de cinste în centrul oraşului, acum timișorenii vor putea admira o uriaşă fundă roz. Iluminarea simbolului – realizat cu sprijinul companiei „Hella România” – va avea loc în data de 10 decembrie, ora 19, pe strada Alba Iulia.
Implementarea unui program de screening cu privire la boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia „OncoHelp” sunt principalele obiective.
„Mesajul nostru către femei şi nu numai va fi dus mai departe, în toată ţara. Pentru noi este un moment deosebit. Campania «Help25» trece de la nivelul regional – la care ne-am limitat timp de un an – la unul naţional. Gândul nostru este acela că fiecare femeie este importantă şi că sănătatea este un dar nepreţuit. Lumina vine din interior, ne uneşte şi scoate la iveală tot ceea ce este mai bun în noi”, a declarat directorul de Dezvoltare al Asociaţiei „OncoHelp” şi coordonatorul Campaniei „Help25”, Mihaela Ciotea.
Simbolul campaniei va rămâne prezent în centrul Timişoarei până la jumătatea lui ianuarie. Pe parcursul anului următor, va fi amplasat –  rând pe rând – în zone centrale din mai multe oraşe din România. Caravana va fi prezentă în Oradea, Arad, Lugoj, Craiova, Iaşi, Bucureşti și Cluj Napoca.
Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân.
Alexandru Virgil STOICA