Primăria și Consiliul Local Giarmata au organizat, la începutul lunii noiembrie, Balul Seniorilor, eveniment care a adunat laolaltă peste patru sute de persoane, pensionari din Giarmata și Cerneteaz. Pentru ei, organizatorii au pregătit o seară de neuitat, inclusiv un spectacol artistic cu invitați de primă mărime.


Gazde ale evenimentului au fost primarul comunei, Virgil Bunescu, cel care le-a urat bun venit celor prezenți, sănătate și viață lungă, și reprezentanți ai Consiliului Local. Nu în ultimul rând, le-a mulțumit pentru faptul că, de-a lungul anilor, și-au adus aportul la viața comunității din Giarmata: „Vă mulțumesc tuturor pentru prezență. Mă bucur de bucuria dumneavoastră și vă urez - deoarece pentru mine părinții au fost sfinți - să vă iubească copiii și nepoții. Am reușit să vă facem dacă nu o bucurie foarte mare, cel puțin una din suflet și adevărată”. Primarul, pe lângă mesajul adresat cu această ocazie, le-a prezentat seniorilor stadiul câtorva dintre proiectele de investiții care se preconizează în comună: șoseaua cu patru benzi - care este posibil să fie realizată la finele anului viitor; introducerea canalizării în Giarmata - lucrarea va începe anul viitor și are termen de finalizare de doi ani. „În rest, a continuat primarul Virgil Bunescu, tot ce vedeți că s-a făcut în comună este pentru dumneavoastră, locuitorii acestei comune: grădiniță, cămin cultural, drumuri”.


Alături de primarul Virgil Bunescu au participat, în calitate de invitați, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, și senatorul Eugen Dogariu, care s-au adresat și ei celor prezenți, printr-o scurtă alocuțiune. Programul artistic a fost și el unul foarte diversificat.
Pe scenă au urcat și artiștii locali, dar și artiști invitați. De asemenea, primarul Virgil Bunescu a interpretat, în aplauzele celor prezenți, o serie de melodii populare și romanțe. Spectacolul a fost deschis de evoluția unui grup de patru tenori de la Opera Națională Română din Timișoara. Au urmat pe scena Balului Seniorilor de anul acesta artiștii locali. Grupa mică a Ansamblului „Sânziene bănățene” a pregătit un dans de câmpie, după care a fost rândul soliștilor vocali Anamaria Mătase, Alin Raicu, Anamaria Ardelean, Daiana Matirel și Alex Felciuc.
Prima parte a evoluției micilor artiști din Giarmata s-a încheiat cu un foarte frumos dans din Oaș. De pregătirea coregrafică a copiilor se ocupă binecunoscuta Veronica Kreten, iar de soliști, nu mai puțin celebra Maria Petchescu.
Partea a doua a spectacolului artiștilor locali a aparținut grupei mari a Ansamblului „Sânziene bănățene”, cu un dans de câmpie și un soroc. Au cântat pentru cei prezenți soliștii vocali Cristian Spoeală și Maria Florea. Artiștii invitați anul acesta la Balul Seniorilor au fost, referindu-ne la muzica populară, Elena Jurjescu- Todi, Felicia Stoian, Ciprian Pop, Florin Boita, Nelu Ungurușan și Vasile Conea. Surpriza serii a reprezentat-o recitalul renumitului solist Fuego, cel care a ridicat, se poate spune, sala în picioare și a trezit amintiri emoționante celor prezenți. Prezentatorul spectacolului artistic a fost Doru David.
Nu au lipsit, în cadrul serii dedicate seniorilor, și premierile. Astfel, au fost premiate cuplurile cu cea mai îndelungată căsătorie: Sanda și Ioan Claici, Angela și Alexandru Pătruț, Ileana și Boris Tanasoglu, Maria și Alexandru Pătruț, Maria și Mircea Puca, Floare și Alexandru Todor, Sofia și Constantin Sere, Francisc și Valeria Bolog, Maria și Aron Suciu, Doina și Clement Humă, Elena și Mircea Onțanu, Viorica și Gheorghe Dincă, Elena și Alexandru Chița. Cei mai vârstnici participanți la Balul Seniorilor de anul acesta premiați de către primarul Virgil Bunescu au fost: Elena Matiaș, Florica Pescărescu și Ioan Albu. De asemenea, a fost organizată și o tombolă, în cadrul căreia mulți dintre participanți au câștigat premii: fier de călcat - Irina Ciobanu, cuptor cu microunde - Florica Stanciu, aspirator - Valeria Petru. Premiul cel mare a constat într-un televizor și a fost câștigat de Maria Nicolau. Întreaga seară s-a desfășurat într-o atmosferă sărbătorească de cântec joc și voie bună. Marea majoritate a celor prezenți, pensionari astăzi, dar care au muncit cu destoinicie odinioară, au arătat că încă știu să se distreze, mai pot să danseze după cele mai îndrăcite ritmuri și, mai ales, știu să se bucure de viață.


Petru Vasile TOMOIAGĂ