Drumului județean, ce asigură legătura între localitățile Iohanisfeld (Ionel) și Ivanda, urmează să-i fie încheiată modernizarea de Consiliul Județean Timiș, instituția județeană având în execuție lucrarea de investiții „Asfaltare DJ 693B Iohanisfled racord cu DN 59B - Ivanda, L=6,7 km”. 

„Lucrările sunt în plină desfășurare și se apropie de finalizare. Stadiul fizic al investiției este de aproape 90%, iar constructorul are termen de finalizare a lucrărilor, sfârșitul lunii iunie. În prezent se execută amenajarea rigolelor de scurgere a apei pluviale, compactarea stratului final de piatră spartă și asfaltarea unor tronsoane. Această investiție este importantă pentru locuitorii județului pentru că vom asigura o nouă legătură între localități pe un drum reabilitat și la standarde ridicate”, a declarat, potrivit unui comunicat mass-media, remis de Birou Comunicare al C.J.T., președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Proiectul cuprinde mai multe categorii de lucrări. Printre aceste categorii figurând și lucrările de terasamente și structură rutieră, lucrările la podețe, lucrările pentru asigurarea scurgerii apelor și evacuarea apelor de suprafață (șanțuri de pământ), amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și semnalizare rutieră (borne indicatoare kilometrice, indicatoare de circulație montate pe stâlpi, marcaje rutiere).

Valoarea totală a lucrărilor, conform contractului, este de 9.094.712,14 lei (inclusiv TVA), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș. 

  

Cornel Seracin