În ziua de joi, 25 februarie, la Școala Gimnazială din Liebling a avut loc lansarea celui de-al doilea volum a cărții „Tradiții, arte și literatură”. Acesta este practic un compendiu al  activităţilor culturale organizate în cadrul și cu implicarea instituției de învățământ, în cursul anului trecut. Printre acestea amintim desfășurarea Simpozionului naţional „Colocviile de la Liebling: Convergenţe culturale”, cu o secţiune dedicată locului - Istorie şi contemporaneitate în Liebling; Clubul artelor, lansări de carte, expoziţii, aniversări şi comemorări ale unor scriitori, artişti plastici şi muzicieni români şi străini. Moderat de scriitoarea Maria Niţu, simpozionul a atras nume de marcă din literatura română bucureşteană (C. Stănescu, Ştefan Dimitriu, Ion Andreiţă, Nicolae Dan Fruntelată), dar şi nume locale importante (Daniel Luca, Nora Dinu, Irina Ciama, Viorica Bălteanu, Leontina Prodan), precum şi din ţară (Mihai Posada, Cristina Sava, Paraschiva Abutnăriţei) şi chiar din străinătate (Victor Ravini – Suedia). 

În cadrul întâlnirii de joi s-au anunțat și evenimentele culturale pregătite pentru anul 2017, care se arată unul plin din acest punct de vedere. Acestea vor fi organizate în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale, Fundaţia Ateneul Cultural „Ştefan Goanţă” şi Asociaţia „Pro Liebling”, membre în Consorţiul cultural „Per aspera...(... Ad  astram)”, înfiinţat din iniţiativa doamnei prof. univ.dr. Viorica Bălteanu, preşedinte al Comitetului „Dante Alighieri”,  la Timişoara, în cadrul proiectului „Timişoara – capitală culturală europeană”.

„Proiectul activităţilor pentru anul 2017 s-a dovedit foarte bogat. Se va pune  accent pe activităţile de  cunoaştere a  istoriei locale, ziua de  23 aprilie fiind una  aniversară, se împlinesc 91 de ani de la aşezarea românilor ardeleni în Liebling, toate fiind consemnate în revista «Bună –dimineaţa», care va continua să apară şi în acest an. Ca un preambul la sărbătorile mărţişorului, au fost vernisate expoziţiile de mărţişoare ale doamnei Viorica Honceru şi ale copiilor îndrumaţi de prof. Delia Năstasă. 

Bogat în evenimente culturale absolut necesare pentru comunitatea noastră, anul 2017  ne va oferi tuturor nenumărate prilejuri de trăire şi desfătare sufletească, redescoperind cu fiecare eveniment curăţenia gândurilor, talentul care zace în fiinţa umană, forţa de a cultiva binele şi frumosul”, a relatat Nicoleta Mărghitaș, director al Şcolii Gimnaziale din Liebling. 

Ioana NICOLESCU