Cetățenii capitalei Banatului se pregătesc pentru Festivalul „Timland”. Organizat de voluntari, toate categoriile de vârstă sunt invitate să participe activ la concerte, expoziții, activitățile sportive și nu numai. Evenimentul se va desfășura în perioada 3-5 octombrie 2014, începând cu ora 10. Arena Aquasport (Calea Lugojului, str. Ștrandului, nr. 8-9 sau Calea Dorobanților, nr. 92A) va fi gazda „Timland”.

Aflat la început de drum, Festivalul „Timland” dorește să construiască un concept nou de eveniment, reflectând personalitatea orașului. Timișorenii, dar și vizitatorii străini se reunesc, într-un cadru prietenos, prin cele mai diverse manifestări. Se vor organiza jocuri și concursuri amuzante, dar și demonstrații de arte marțiale. Zborul cu balonul este o atracție pentru cei care doresc să admire Timișoara de sus.

„Timland” aduce 22 de trupe și artiști din sfera muzicii rock, folk, pop și house. În ultima zi a festivalului, timișorenii sunt invitați la o pedalare „cu noroc”, alături de membrii „Verde pentru Biciclete”. Cursa „Poker Run” se caracterizează prin adrenalină, distracție și premii.

Participanții vor pedala pe un traseu prestabilit, străbătând Timișoara, cu opriri în cinci puncte de control – repere cunoscute din oraș. La fiecare oprire, ei vor extrage o carte de joc din pachetul pus la dispoziție de către organizatori. Regula este simplă: cine are cea mai bună „mână de poker”, la finalul cursei, câștigă. Cei care doresc să se înscrie în „Poker Run” au nevoie de o bicicletă și de un talon de participare pus la dispoziție de către organizatori.

Traseul are o durată de circa patru ore, este facil și accesibil tututor. Concursul  nu este câștigat de cel mai rapid participant, este pur și simplu o chestiune de noroc și consecvență. Prețul tichetelor este de trei lei și pot fi achiziționate de la locul de plecare, Arena Aquasport.

„«Timland» este un mod de a celebra, împreună, diversitatea artistică și sportivă și de a trăi noi experiențe. Susținem candidatura municipiului Timișoara pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Dorim să stimulăm comunitatea locală în susținerea performanței și calității în orice domeniu. Prin organizarea unor evenimente de promovare a mediului creativ timișorean, «Timland» genereaza energie pozitivă”, au declarat organizatorii festivalului.

Accesul la activitățile desfășurate este gratuit. Regia Autonomă de Transport Timișoara va asigura transportul gratuit studenților din stațiile Liceul Ion Vidu, Cluj și Sala Olimpia – Autobuzul 46.

Festivalul „Timland 2014” este organizat pe bază de voluntariat de către „Timișoara Entertainment Association” și Casa de Cultură a Studenților din Timișoara, în parteneriat cu ligile studențești din oraș, cu susținerea Primăriei Timișoara, a Ministerului Tineretului și Sportului, Federației Române de Badminton, precum și cu o serie de firme din oraș.

 

Program „Timland”:

Vineri: 12 – 00

Sâmbătă – Duminică: 10 – 00

 

Program concerte:

 

- Vineri, 3 octombrie 2014: Sean Norvis, DuzzyDAS, Chriss Thell, Damaja, Mi-tzu, DarkMatteR, Dj Mario

- Sambătă, 4 octombrie: Iorgovan / Bread & Butter / Somesan, B-Ton, Blackjack, Mere, Flare, Era Ticăloşilor, The Faceplant, Fantazia

- Duminică, 5 octombrie: Tasteful Indiecency, Sonatic, Phaser, Misguided, Drum'n Flute

Alexandru Virgil STOICA