Ziua Europei va fi marcată la Timişoara prin acţiuni finanţate de către Primăria Municipiului Timişoara şi realizate în parteneriat cu Prefectura judeţului Timiş, Consiliul Judeţean Timiş şi consulatele statelor membre.

Ziua Uniunii Europene nu înseamnă doar data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii Uniunii Europene. Poate fi definită ca ziua cetăţenilor unei „Europe Unite”, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.

Dechiderea oficială a manifestării este programată în 9 mai, la ora 12, în Piaţa Libertăţii.

Programele artistice se vor derula începând cu ora 13 atât pe scena din Piaţa Libertăţii, cât şi în amfiteatrul din Piaţa Sfântul Gheorghe şi vor antrena actanţi culturali din zona muzicii pop-rock, a muzicii populare, teatrului, sportivi şi iubitori ai sportului. De asemenea, vor fi amenajate în Piaţa Libertăţii pavilioane în care atât reprezentanţii statelor europene, cât şi partenerii acestui proiect vor expune materiale de promovare şi vor realiza diverse activităţi în cadrul mai multor ateliere, în intervalul orar 12-19.

Acţiunile de informare vor fi susţinute de către Centrul de Informare Europe Direct, prin materialele expuse la stand şi materiale video care vor rula pe scena din Piaţa Libertăţii pe întreaga durată a evenimentului.

Punctul de atracţie va fi, cu siguranţă, prezenţa pe scenă a artiştilor din zona muzicii pop.

Mai precis, de la ora 19:30 intră în scena portughezul Ricardo Caria, urmat de Lora, pentru ca onoarea încheierii evenimentului să-i revină Andrei. (A.B.)