În perioada 20-30 septembrie 2020, câțiva dintre artiștii vizuali de elită din Timișoara au participat la Simpozionul de Creaţie Artistică organizat de primăria orașului Brezoi la iniţiativa merituorie a artistei vizuale Angela Tomaselli, cu sprijinul primarului orașului, Robert Schell. Din Banat, au fost invitați la cea de-a V-a ediție a Simpozionului de Creație Artistică, Doru Tulcan, Elena Minodora Tulcan, Valeriu Sepi, Sarah Raluca Miulescu, Costin Brăteanu, alături de artiști vizuali din București, Pitești, Râmnicu Vâlcea și Italia, Aurelia Sanda, Gheorghe Dican, Ion Pantilie, Sanda Buţiu, Victoria Ileana Dragomirescu, Angela Tomaselli, Antonio Rizzi, Aurel Bulacu şi Horia Cristina. Simpozionul a fost găzduit de Pensiunea Terra Nova din satul Păscoaia.
Orașul Brezoi este situat în nordul județului Vâlcea, în cea mai mare depresiune intercarpatică, cunoscută sub numele de Țara Loviștei. Oraș cosmopolit, în care, la sfârșitul anilor 1880, au locuit germani, italieni, evrei, maghiari, cehi și polonezi, mica localitate Brezoi este intrată în catalogul turistic european datorită frumuseților sale naturale.
De câțiva ani, orașul Brezoi este cunoscut și datorită unui festival de blues,
„Open Air Blues”, considerat un adevărat „Woodstock autohton al blues”-ului pentru atmosfera pe care-o degajă.
Revenind la Simpozionul de Creaţie Artistică, ediția s-a încheiat printr-un vernisaj cu lucrările artiștilor prezenți la simpozion, vernisaj ce a avut loc în data de 30 septembrie, la Galeria „Cozia” a Uniunii Aartiștilor Plastici, filiala Râmnicu Vâlcea, sponsorul evenimentului fiind Asociaţia Italienilor din România.

Cornel Seracin