În data de 13 iulie, de la ora 18:30, la librăria Cartea de Nisip din Timișoara va avea loc lansarea primei serii din scrierile „Ființe Imaginare”, de Dani Holocan. O poveste despre dor spusă prin zece poezii, care tratează acest subiect din relația poetică a autorului cu inexistentul. Fiecare poezie va avea un mic eseu, care să elucideze veșnica întrebare „ce a vrut să spună autorul?”.


„Seria scrierilor „Ființe imaginare” vă prezintă primele zece scrieri dintre relația mea cu inexistentul. De mic mă întrebam cum ar fi să nu exiști, să nu existe nimic, cum ar fi? De unde s-ar ști că nu există nimic, cum ar fi să te îndrăgostești de el, să-l simți etc.? Cred că mi-am primit răspunsul.
Poeziile din această serie le pot încadra în sentimentele mele pentru inexistență, care iau forme reale, dezirabile, imaginabile, dar care nu au existat niciodată. Îmi place să scriu cu existența despre inexistență, ea nu poate fi urâtă sau frumoasă, plăcută sau dizgrațioasă, ea doar nu există și faptul că o acoperi cu haina existenței nu o face să fie nici măcar puțin [...]” - Fragment din introducerea seriei.


La finalul lansării primii 60 de participanți vor primi seria tipărită gratuit, cu autograful autorului, la cerere.

Ioana NICOLESCU