Administrația locală și Academia Popa’s, şcoala românească de caricatură, lansează concursul de caricatură online „Popa’s - Timişoara 2020”. În competiție se pot înscrie toți iubitorii de caricatură, din întreaga lume, fără limită de vârstă. 

Concursul are două secțiuni, caricatură şi caricatură-portret, concurenţii având posibilitatea de a se înscrie la ambele. 

Regulamentul concursului prevede că participanții trebuie să publice un număr maxim de cinci lucrări/secţiune de concurs în grupul Facebook „Popa’s Timişoara 2020”, în perioada 25 iunie – 15 iulie, ora 23.59, specificând obligatoriu următoarele: denumirea concursului „Popa’s – Timişoara 2020”, numele și prenumele concurentului, secţiunea de concurs, vârsta, localitatea de domiciliu și o scurtă prezentare a activităţii  artistice.

Lucrările de la cele două secțiuni vor fi fotografiate și trimise într-o singură postare. Lucrările pot fi alb-negru sau color, realizate cu pilot, cerneală de China sau tuș, exclus creion și vor purta fiecare semnătura autorului. Obligatoriu se va respecta cerinţa ca lucrările să fi fost realizate exclusiv de către concurentul înscris.

Constituie motiv de descalificare: rezoluţia slabă a imaginilor postate, calitatea necorespunzătoare a  lucrărilor, lucrări cu conţinut vulgar sau care depășesc limitele moralei și ale legii. În aceste situaţii, organizatorul poate refuza aprobarea fotografiilor sau poate proceda la ştergerea acestora, dacă au fost publicate.

Jurizarea va fi asigurată de maestrul Ştefan Popa Popa’s. 

Premiile vor fi acordate distinct, în funcție de secţiune și de vârsta concurenţilor, iar lucrările câştigătoare vor fi promovate în cadrul expozițiilor organizate de Primăria Timișoara.

De asemenea, cele mai bune lucrări se vor regăsi ulterior și pe celelalte pagini de promovare ale primăriei și ale Casei de Cultură a Municipiului Timișoara. 

Participarea la concurs este gratuită. 

Maestrul Ştefan Popa Popa’s a stabilit recordul mondial de rezistență la Festivalul Internațional de Caricatură de la Saint-Estève (Franța) din 1990 (1.527 de portrete color în zece zile și zece nopți), iar în 1995 și-a doborât propriul record, realizând 2.772 de caricaturi color în zece zile și zece nopți. Peste 200 de șefi de state și  guverne au portrete semnate Popas, câştigător a 100 de premii şi medaliat pe plan internaţional de  58 de ori. În prezent, Ştefan Popa Popas este ambasador cultural al oraşului Timişoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii.

 

Ioana NICOLESCU