În luna iunie, Humanitas creează pentru cititorii săi spații virtuale cu discuții reale.
Un alt asemenea eveniment va avea loc luni, 15 iunie, de la ora 19:30, și va fi o dezbatere pornind de la volumul „Scurtă istorie a creației. Știința și căutarea originii vieții”, de Bill Mesner și H. James Cleaves II.
Apariția vieții este poate cea mai provocatoare și mai importantă enigmă pe care știința încearcă s-o rezolve. De-a lungul secolelor, cercetarea originii primelor forme de viață a fost asociată cu descoperiri revoluționare din știință, precum microscopul lui van Leeuwenhoek, teoria evoluției prin selecție naturală formulată de Darwin sau dezvăluirea structurii ADN-ului de către Crick și Watson. Bill Mesler și H. James Cleaves II discută fiecare episod important al acestei căutări umane fundamentale în contextul dezbaterilor filosofice, al schimbărilor politice și al dezvoltării cunoașterii.
Participă: conf. univ. dr. Dana Jalobeanu, doctor în filosofia științei și director de programe la centrul de cercetare Fundamentele Modernităţii Europene, Universitatea din Bucureşti, prof. univ. Alexandru Babeș, Facultatea de Biologie, cercetător științific I la Centrul de Neurobiologie și Fiziologie Moleculară, Universitatea din București, Vlad Zografi, coordonatorul colecției de știință a Editurii Humanitas.
Evenimentul va fi difuzat pe pagina de Facebook și pe canalul Youtube ale Grupului Humanitas.
Înregistrările audio vor fi ulterior disponibile pe: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud. (A.B.)